Heja Livbojen!

Helt underbara Sara på Livbojen har tagit sina medhjälpare och besökt familjen som det stod om i tidningen igår med alldeles för mycket katter och nu är hjälpaktion startad!

Tänk så tokigt tidningar kan få en situation att verka som rena djurplågeriet! Här är förvisso för många katter, men de bor i en idyll på landet utan trafik och det är tillgivna katter i bra skick som får mat, skötsel och kärlek hela tiden… Vad som hänt är att de inte klarat att finansiera kastrering och så har grannarna börjat klaga på mängden katter.

Så vad händer nu?

 • I dag hämtas en kull vackra svartvita kattungar på ca 16 veckor och får en första kontroll på status – de placeras sedan i karantänjourhem. Kattungarna är keliga, tillgivna och lådtränade redan, så det gäller bara att sedan hitta nya hem till dem!
 • Projekt för kastrering av samtliga vuxna katter initieras. Somliga får bo kvar, somliga kommer att få hjälp att söka nya hem.
 • Kontakt tas med Länsstyrelsen om detta kan få ta lite längre tid än till 1/5, så att det inte behöver hetsas med. Utsikterna till det verkar positiva, eftersom katterna inte befinner sig i någon svält eller misär.

Vill du stödja Livbojen med att hjälpa katterna så finns är deras konto på Handelsbanken clearing nr 6603 kontonr 438 995 708 (Och jag vet att tjejerna står för 90% av alla kostnader till sina räddade katter ur egen ekonomi – det är tufft!) – dit alla bidrag är välkomna!

Och så ett litet påskkort med Fionas ungar som *HURRA*: Alla är tingade!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

17 reaktioner till “Heja Livbojen!”

 1. Tårögda läser vi om fantastiska Sara och Livbojen. TACK Wikki för glada nyheter!
  Sambo, Roxy och deras matte

 2. Livbojen är helt underbara som räddar så många katter. Och har räddat så många.
  Många kramar till Sara och hennes medhjälpare.

  1. Det jag gillar är att de vågar ta hand om riktigt skygga rädda fräsbollar som andra ser som hopplösa fall! Sådant stöder jag 100%!
   TassKram Wikki

  1. Mjau, det finns vänner med kraft i tassen som gör något, inte bara vänder blad i tidningen! Visst är de värda stöd!?!!!!
   NosPuss Wikki

 3. Vilka underbara missar – både de två- och de fyrbenta 🙂 Om alla bara hade insett hur glad man SJÄLV blir när man är snäll mot andra – för det bli man ju – så hade kanske inte Livbojen och alla andra som hjälper behövt dra så tunga lass…
  Sedan är det ju väldigt tråkigt när folk blir oskyldigt anklagade. Hoppas det reder upp sig för damen med katterna.
  Många kramar och tassklappar till er alla! Önskar er en härlig, rolig, solig påsk med massor av godis!

  1. Mjau, att vara god ger på ett skönt sätt ringar på vattnet, andra blir snälla och man får godhet tillbaka… Kanske inte gensat, men över tiden så kommer vågorna tillbaka! Sprider man då hela tiden av medmänsklig/kattlig omtänksamhet och ansvartagande, så får man igen på de mest oväntade fanTASStiska sätt – en obeskrivligt fin känsla! Frön du sår växer upp… Inte alltid till något man kan skörda själv, men kanske andra; och det är fortfarande av godhet! *spinner*
   Så ut med Tassen och hjälp till, så blir det inte bara några få som kämpar med en oövervinnelig börda! Det är de små floderna som bildar hav, kom ihåg det! Det är de många små gåvorna som bildar räddning för utsatta katter…
   NosPuss Wikki

 4. Bra jobbat där av Sara och Livbojen! Handlingskraftiga och behjälpliga, gillar det! Så roligt att alla ungarna har nya, egna blivande hem på gång.

  Härlig läsning, Glad påsk

  Basco

  1. Mjau det gör det lite lättare…
   Men det blir många kastreringar att finansiera, så jag måste ju se om jag kan tassa ihop lite hjälp åt dem!?!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *