Trötthet…

Finns något skönare än att få kura ihop sig i en älskad människas famn? Varje katt och varje människa vill mysa ihop sig efter sin fason, och jag tror det finns nästan lika många varianter som det finns katter?

Nova ska sova i tält! Det betyder att husse, när han gått och lagt sig, får dra upp knäna så att det bildas ett krypin därunder…_b339
Själv vill jag ligga i sängen, på mattes arm, men inte under täcket. Och på ett alldeles speciellt sätt ska armen hållas, endera lagom så jag blir magkliad eller också ligger jag högre upp, så att matte ha svansen över ansiktet nästan och så att jag kan hålla alla tassar runtom armen och borra in nosen och hela ansiktet i hennes hand. Dit har mitt förtroende kommit nu, efter många år då jag inte ens vågade sätta en tass i sängen, fastän matte sade att jag fick! Mjyyysigt!

Sedan sover vi. Hur gör ni nattsovet?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

48 reaktioner till “Trötthet…”

 1. Nattsovet brukar gå till så att vi först lägger oss ovanpå husses ben, på täcket. Då får han lite panik för att han känner att han inte kan röra sig. Sen kryper vi oftast in till matte båda två, en av oss skedar hon, och den andre av oss ligger i knävecken.

  1. Mjau, det är mysigt att flytta omkring lite! En del människor snurrar omkring så mycket, dem är det svårt att sova hos, medan andra ligger lagom fint och stilla! Men visst är det mys att sova intill!!!? TassKram Wikki

 2. Kajsa ligger på lillies högra sida under täcket och kramar lillies ben.

  Maurice börjar alltid att sitta på lillies vänsterside ”jag är inte trött”, får magen kliad och kanar sedan ner med framtassarna i liggande ställning ”skall inte sova, vill inte sova, är inte tröttzzzzzzzzzzzzzzzzz”. Sedan ligger han – precis som du och får magen kliad resten av natten. Ev vill han ha tassarna masserade också.

  lillie – hon ligger stilla i mitten och gör som hon blir tillsagd…

  1. Mjau, jag tror docl att Lillie njuter lika mycket av närheten som ni gör?!! *fniss* TassKram Wikki

 3. Kajsa ligger på lillies högra sida under täcket och kramar lillies ben.

  Maurice börjar alltid att sitta på lillies vänsterside ”jag är inte trött”, får magen kliad och kanar sedan ner med framtassarna i liggande ställning ”skall inte sova, vill inte sova, är inte tröttzzzzzzzzzzzzzzzzz”. Sedan ligger han – precis som du och får magen kliad resten av natten. Ev vill han ha tassarna masserade också.

  lillie – hon ligger stilla i mitten och gör som hon blir tillsagd…

  1. Mjau, jag tror docl att Lillie njuter lika mycket av närheten som ni gör?!! *fniss* TassKram Wikki

 4. Kajsa ligger på lillies högra sida under täcket och kramar lillies ben.

  Maurice börjar alltid att sitta på lillies vänsterside ”jag är inte trött”, får magen kliad och kanar sedan ner med framtassarna i liggande ställning ”skall inte sova, vill inte sova, är inte tröttzzzzzzzzzzzzzzzzz”. Sedan ligger han – precis som du och får magen kliad resten av natten. Ev vill han ha tassarna masserade också.

  lillie – hon ligger stilla i mitten och gör som hon blir tillsagd…

  1. Mjau, jag tror docl att Lillie njuter lika mycket av närheten som ni gör?!! *fniss* TassKram Wikki

 5. Kajsa ligger på lillies högra sida under täcket och kramar lillies ben.

  Maurice börjar alltid att sitta på lillies vänsterside ”jag är inte trött”, får magen kliad och kanar sedan ner med framtassarna i liggande ställning ”skall inte sova, vill inte sova, är inte tröttzzzzzzzzzzzzzzzzz”. Sedan ligger han – precis som du och får magen kliad resten av natten. Ev vill han ha tassarna masserade också.

  lillie – hon ligger stilla i mitten och gör som hon blir tillsagd…

  1. Mjau, jag tror docl att Lillie njuter lika mycket av närheten som ni gör?!! *fniss* TassKram Wikki

 6. Det är lite olika men oftast så sover jag (Strindberg) nere vid husses fotända. Det är skönt och gosigt, då får man ofta lite täcke över sig. Det gillar jag. Frida sover nästan alltid bredvid husse på huvudkudden. Då kurrar hon högt innan hon somnar. Siri däremot har sin favoritsovplats i hallen på översta delen av skohyllan där husse alltid brukar lägga en mjuk, fin tygväska som blivit hennes favorit. Kanske är det för att det är en lite lagom liten söt vovve på den som lyssnar på grammofon (His Masters Voice-märket berättar husse nu). Precis på den delen där hunden är ska hon ligga (kanske så att hon ska hålla koll på honom :-)). Där sover hon hela natten och vaktar huset, som den tigertjej hon är naturligtvis. På morgonen när husse går upp och går förbi vaknar hon dock, sträcker på sig och lägger sig på rygg så att husse ska kunna ge henne sitt gomorron-kli på magen. Det gillar hon skarpt. Nu säger husse förresten att vi ska gå och sova. God natt och sov gott på mattes arm och i tältet. Det låter mysigt.

  Nosbuff
  Strindberg, Frida och Siri

  1. Mjau, väskor som sovplats är verkligen bra – jag har ett favoritliggställe till, och det är ovanpå en av mattes gamla ryggsäckar som ligger ute i hallen! Den ska vara lite uppochner så jag kan ligga på ryggsidan som är mjukt stoppad. Helst ska den ha lite knöligt innehåll så det blir en grop i mitten… *zzzzzzzzzzzzzzz* NosPuss Wikki

 7. Tältmodellen är mysig tycker jag, Deco medans jag, Dui föredrar att ligga ovanpå täcket men ibland är det skönt med omväxling. nosbuff

  1. Mjau, ibland kan det faktiskt vara skönt att krypa in i den mjukt bäddade kattransportkorgen också… NosPuss Wikki

 8. Ja det beror ju på hur många av Livbojens jourmissar som springer runt ”lösa” i huset, för övrigt mina egna tre katter så gillar inte en att ligga i sängen, hon ”svettas” och tycker det blir allt för varmt – det är en norska skogisen Blossom…vid mina ben har jag alltid katten Love (min gula sk förvildade katt) och han har oftast sällskap av sin flickvän, katten Bambi (de har varit ett par sedan långt tillbaks). Just nu huserar kattungen Myran fritt i huset hon vill gärna ligga på kistan på en filt, kistan står nära sängen. Det har funnits gånger då man själv knappt fått plats i sängen, men min man blir stundvis lite irriterad eftersom han har astma…katterna känner det på sig o de ligger på min sida så där blir det alltid trångt….fast MYSIGT!

  1. Stackars husse som får dela liv och säng och kvinna med en massa missar – jag hoppas att han har tålamod och förståelse för din kattpassion! Klappa lilla Myran och Fiona med små från mig! NosPuss Wikki

 9. Imma och Conny vill absolut ligga under täcket – Conny under mina knän och Imma vid min mage. Men det kanske inte är så konstigt, med tanke på att de är rexar och fryser lätt? Rafael vill ligga vid gammelmattes ansikte, gärna med täcket över sig bara det inte täcker huvudet, och med gammelmattes arm runt sig. Jenny ligger bakom gammelmattes huvud, mellan henne och bäddsoffans ryggstöd, och Majsan placerar sig gärna ovanpå gammelmattes höft. Sixten ligger antingen vid gammelmattes fötter eller hos Assar i korgstolen med fårfällen… många katter, många sovstilar!

 10. Jag ligger aldrig i sängen och sover på natten. När matte går och lägger sig hoppar jag upp och gosar ett par minuter men sen går jag. På dagarna däremot varvar jag med att ligga på täcket och ibland under.
  Wilma ligger nästan alltid hos matte i sängen nere vid fötterna.
  *nosbuffar*

  1. Mjau, du kanske är som Landetkatterna? Sover hela dagen och ute på bus hela natten… NosPuss Wikki

 11. Matte säger att jag är lite bortskämd…
  På kvällen, så snart jag hör att matte tvättar sig och borstar tänderna, går jag in till henne i badrummet. Sitter på golvet och väntar tills hon är klar. Då lyfter hon upp mig i sitt knä, fuktar en bommulsplätt med ljummet vatten, och sen är det min tur att bli tvättad, liggande i Mattes famn! Försiktigt tvättar hon mig runt ögonen, på pannan, under hakan … och jag NJUTER SÅ. Det känns som när min mamma tvättade mig när jag var liten ? och då somnar jag tryggt i Mattes famn. Hon säger att jag snarkar ? men det tror jag är elakt förtal! Försiktigt bär hon in mig och lägger mig i sängen där jag sover vidare…

 12. Åååh, vi har en hel nattningsritual, och den börjar när nåt av tjänstehjonen rensar toalådan på nedervåningen, och sedan släcker ner… När hjonen sen går uppför trappen springer vi före, Jansson så att han hinner sticka ut huvudet mellan spjälorna och buffas lite med människorna på väg upp, och Pejst för att sitta redo vid vattenskålen!
  Sen rensas övervåningens toalåda, husse diskar ur vattenskålen och fyller på den igen under Pejsts nogsamma övervakning, och SEN kommer det bästa av allt!
  Vi hoppar upp och sitter som små tända ljus på mattes nattduksbord, matte kryper ner under täcket, och prasslar med en godispinne åt Jansson medans husse sitter på sängkanten och matar Pejst med knaperkulor.
  När godiset är slut omgrupperar vi till lite olika sovplatser, men det är sällan vi sover i sängen på natten, vi tar varsitt klösträd istället, mindre risk att åka i golvet eller få en ofrivillig spark så, hjonen har ju en otrevlig förmåga att böka runt när de sover!

  1. Kurr så mysigt det låter! Godnattgodisar, det måste vi absolut införa här också!!! *kurr* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *