Att vandra i skönhet

Det finns somliga människor som har en aura av trygghet, lugn och styrka omkring sig. De behöver inte vara stora och inte heller framträdande, de kan ofta vara ganska osynliga. Men de är människor som naturligt får andra att dras till dem och känna sig glada och befriande bekväma i deras sällskap. Ofta har de en ödmjuk inställning till sig själva och saknar behov av berömmelse och kontroll. De låter livets vindar rufsa håret och sorgens regn rinna av – men empatins och kärlekens låga håller de levande i hela sin varelse genom medmänsklighet och godhet.

animalartca1

Sådana människor möter jag så ofta här och där i hittekatts-världen och de hemlösa missarnas sfär. De är som lysande stjärnor på himlen, och jag är så tacksam att få möta dem! De finns på katthem och i idéella organisationer, ibland kämpar de en ensam kamp men gör det med fulla hjärtan…

Jag önskar att jag kunde sätta en spotlight på var och en av er så att ni verkligen fick lysa i all er underbara glans och glittra lite för världen, så att ni förstår själva hur viktiga ni är!!!! *spinner*

Det finns en förunderlig gammal navajo-välsignelse som jag vill ger er, en stund att faktiskt tänka lite på er själva för omväxlings skull:

hnge

Today I will walk out, today everything unnecessary will leave me, I will be as I was before, I will have a cool breeze over my body. I will have a light body, I will be happy forever, nothing will hinder me. I walk with beauty before me. I walk with beauty behind me. I walk with beauty below me. I walk with beauty above me. I walk with beauty around me. My words will be beautiful. In beauty all day long may I walk, through the reurning seasons, may I walk. On the trail of marked with pollen may I walk. With dew about my feet, may I walk. With beauty before me may I walk. With beauty behind me may I walk. With beauty below me may I walk. With beauty above me may I walk.  With beauty all around me may I walk. In old age wandering on a trail of beauty, lively, may I walk. In old age wandering on a trail of beauty, living again, may I walk. My words will be beautiful.

Må SkaparKatten hålla sin Tass över er, för ni är Oumbärliga!

(Medaljongen finns här.)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

25 reaktioner till “Att vandra i skönhet”

 1. Hej Wikki, Nova matte och husse!
  Så vackert skrivet. Om det är några som ska hanavajo-välsignelse så är det ni.

  Jag har aldrig rensat min tårkanal så mycket sedan jag börjat läsa din blogg. Den belyser det som är så viktigt här i världen våra käraste familjemedlemmar katten.

  Sedan finns det naturligtvis många eldsjälar där ute som verkligen behövs lysas upp, för att orka gå vidare och få tillbaks energi de ger våra kära katter.

  Va mysigt och se människor lysa där ute och tänka där har vi en som blivit invig i din navajo-välsignelse.

  Trevlig helg och nospussar från Suz och hennes käraste fyrbenta

 2. Och du, Wikki, är en av dem som hör hemma bland dem som Skaparkatten ska hålla en skyddande tass över! Du gör ett fantastiskt jobb och är en inspirationakälla för många.

 3. Vilken underbar bild! Smycket är riktigt fint också! Och en del människor borde verkligen uppmärksammas mer för det de gör och för att de bara finns egentligen 🙂

  1. Mjau, jag hoppas det finns gott om människor som läser detta och förstår att det är dem jag menar!!! TassKram Wíkki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *