Ibland kan man fynda hos Myrorna

wester1

För en tia hos Myrorna hittade jag den charmiga svartvita kattfotoalmanackan ”Katter året runt” som var värd att inhandla dels för citaten om katter som pryder varje uppslag, men dels just för de roliga dikterna skrivna av Kajenn!

Med pricksäker stil personifierar Kajenn med korta strofer exakt hur det kan vara att leva ett kattliv:

NATT MED KATT

Den katt jag bor hos är ett djur
som saknar vanlig sängkultur

Tvärs över mina båda ben
förvandlar han sig till en sten

Går i bivack på vänster arm,
övernaturligt tung och varm

Man får en boa om sin hals
och sover inte mycket alls

Belamrad med ett pälsklätt klot
insomnar dock min högra fot

Av detta har jag lärt mig att
jag är en möbel för min katt

rad
Thomas Westers foton ger lycka dessutom!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Ibland kan man fynda hos Myrorna”

 1. Tänk vad du hittar! 🙂
  Den underbara boken finns i min bokhylla tillsammans med boken ”Katter” av Thomas Wester. Köpte dem när de kom ut i handeln i slutet på 80-talet. 🙂
  Dikten av Kajenn hänger på min anslagstavla på jobbet och har hängt där i….minst 15 år. 🙂
  Bilden med kissemissarna som ligger bakom krönet på en garderob hänger i stort format på min sovrumsvägg tillsammans med en annan av Thomas Westers kattbilder. 🙂
  Lycklig blir man av de vackra bilderna!

  1. Mjau en kisse ska ha god nos – inte bara för det senaste utan också för det redan närvarande! Thomas Westers kattbilder är förebilder för många kattfotografer, och med tanke på att de lyckas skildra oftast i svartvitt vad vi inte ens kan fånga med dagens avancerade kameror så säger det något om Thomas! *kurr* – Avundas dig dina fina väggbilder i så fall… NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *