Till minne av Ludde Ludd

semiln2
Så här såg Ludde ut förra vintern där han gick frusen och svulten ute… Men han fick en tid – den bästa tid en katt kan få: Kärlekens Tid!

För Ludde Ludd innebar kärleken också en möjlighet: Att få tassa till SkaparKatten, därför att hans kropp var svag och skadad av svält och okända mödor, innan lidandet blev svårt för honom…

Det goda med Kärlekens Tid är också att det spelar ingen roll om den blir kort eller lång – för en behövande kisse kommer den att överskugga allt som dessförinnan skett och knyta band som varar ända in i KattHimlens Evighet!
luddeluddan1
Den 5 december gick Ludde som 29e katt i fällan på Östgötakatternas koloni och hamnade hos stödmatte och räddaren Malin. Han fick mjukstarta på torsk i miniportioner och morotspuré för att skona en trasslande svältmage. Innan hade han hunnit frysa ordentligt i kolonin och det fanns inget hull som hjälpte honom att hålla värmen…

Ludde fick åka till veterinären när magen lugnat sig något, den 15 december blev det kastrering och dessutom bad/rakning/föning så efter att varit en liten stinkis blev han ett väldoftande blankborstad kille – med vackra ögon som hypnotiserade alla som träffade honom!

Men det fortsatte krångla med Luddes hälsa, trots i/d-mat, pro-kolin och Malins tålmodiga vård. Han blev hängig en månad efter att han kommit in – mycket högt socker och en urinvägsinfektion som antibiotikabehandlades. Malin skrev ”När Luddegrabben sov så passade jag på att krama om honom och dra fingrarna genom hans päls… hans päls är som sammet, så mjuk. Han är dock en liten 3 kilos kisse som behöver gå upp mycket i vikt, men det har inte varit lätt med en kass mage.” och jag kunde riktigt ana med vilken kärlek hon smekt sin sovande skyddsling…
ludde
Ludde iakttog sedan avvaktande världen från den trygga kattlådans närhet… Men så i torsdags 20/1 skrev Malin lyckligt:

”Nu har det hänt Ludde vill bara gosa och hälsa på alla kissarna här hemma. Ikväll kom han själv fram till kompostgallret och hälsade på alla, var och en och blinkade så snällt mot dem. Han rullade och pep och pep och rullade.

Lilla älsklingen… nä… det går inte att beskriva, jag är dödligt förälskad i den här killen och han har tassat in i mitt hjärta för alltid, jag är såld! Jag skulle lätt byta bort 20 år av mitt liv för att kunna dela den här känslan med er… ni vet… när oron släpper och man ser bara… där är han… mitt livs kärlek, det är alldeles magiskt!

I morgon ska jag öppna dörren och se om han vill komma ut till de andra missarna och om han inte vågar så får de komma in några i taget för att hålla honom sällskap. Fri tillgång på torrisar och mjukmat 2 gånger per dag och han bajsar fina korvar. Livet är en fest!!!”

Vi delade Malins lycka! Men Luddes hälsa fortsatte att vackla, han drack för mycket, kissade för mycket och inför dagens inbokade veterinärbesök sov Malin hos honom hela natten. Hur skulle hon veta att det var deras sista natt tillsammans? Hur skulle hon veta att den där vändningen i torsdags var Luddes försynta sätt att tacka för all den hjälp och kärlek han fått – medans han hade chansen? Ludde – ”Killen som snodde mitt hjärta!”…

luddeludd1

Hos veterinären idag konstaterades  sorgligt nog att vackre Ludde Ludd hade fortsatt tappa vikt och hans värden var kort sagt hopplösa. Ludde fick hjälpen att tassa över Bron och mötas av sina kolonivänner Alice, Saga, Mysan och många små kattungar…

Malins sorg går inte att beskriva – och alla vi som mist en älskad katt, vi vet hur det känns! Att det spelar ingen roll om katten funnits hos oss i tio år eller tio dagar, smärtan är ändå lika ofattbar. Men Ludde fick Tid av Malin – Kärlekens Tid. För en katt som kanske aldrig blivit älskad förr är det ett SkaparKattens under!

takecarenowbykaykaykit_large2

Han gick lite sakta uppför RegnBågsBron
En luddig Ludd med vita Tassar och yvig Svans
Han kikade tankfullt dit han kommit ifrån
där en HemLös fått Kärlek han inte vetat fanns
Himlen var inte bråttom att komma till än
Luddes päls var täckt med tårdiamanter
från den som gett honom ett namn och ett hem
liksom värme, god mat och trygghet i natten
Ludde viskade ”Tack!” så stilla och spann
Han visste att det skulle hon förstå:
Att hon hållit en KattÄngel där i sin famn
men som SkaparKatten kallat på…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

89 reaktioner till “Till minne av Ludde Ludd”

  1. SkaparKatten lägger mjukt tassarna runt Ludde Ludd, och slickar honom mellan öronen. Det killar skönt, tycker Ludde och blundar. ÄnglaKatterna viskar: Det är fullbordat. TassKram Wikki

 1. Tack! För att du delar med dig av så läsvärda inlägg. Många tårar föll för lilla Ludde och tankarna går till de som mist honom. Så vacker dikt till hans minne.

  Bascos matte.

 2. Men så fint skrivet om lilla Ludde Ludd. Det känns alltid bättre om en liten kisse fått den bästa vård den kan få innan den går över Regnbågsbron. Och naturligtvis massor av kärlek.

  1. Mjau, jag är helt säker på att Malin verkligen gjort allt hon förmått! Och det kände Ludde… *tröstbuff* TassKram Wikki

 3. Nu rinner det nästan blött ur ögonen på husse. Vi läste om det sorgliga hos Max & Måns först och blev jätteledsna. Det är alltid sorgligt när detta händer, men nu är han inte ensam eller hungrig längre. Jättefin dikt, som vanligt.

  1. Mjau, men när SkaparKatten kallar… *suck* Hoppas det dröjer tassiljoner kattår innan vi blir kallade på! NosPuss Wikki

 4. Nu gråter vi här igen. Tänk att ändå få sluta i trygghet och omsorg och med mat i magen och med smekesamma händer och kärlek. Skaparkatten är en stor tröst. Och dina vackra dikter Nosbuff

 5. lilla Ludde ludd,
  så oerhört vackert du förmedlat känslan av Ludde, och så gripande, tror också att det var den känslan som styrde Luddes sista tid, då han ville hälsa på katterna, och tala om, att vi ses inte mer, men jag håller min tass över er allihop, precis som Saga, min första Östgötakattängel, som dog i FIP, men som absolut skulle upp i sitt älskade klösträd, en sista gång, även Alice, östgötakattängel, som dog i medfött hjärtfel, en skyggis som absolut ville ligga i mitt knä, och titta mig i ögonen, i väntan på veterinären, som jag trodde skulle gå bra,men hon var död vid framkomsten,
  så alla Östgötakatter är så speciella, även om det är en kort tid här på jorden, med små tassavtryck, så lämnar dom jättestora avtryck i våra hjärtan,
  R.I.P Ludde- Luddis, du vackraste kattängel nu, pussa försiktigt dina kompisar, och viska att vi saknar dom, deras matte här på jorden, men vi ses igen, vi glömmer er aldrig

 6. För alla oss som mist en kär vän dyker dom hemska minnena upp igen.
  Tycker så synd om Malin som precis blivit blixterkär. Så vi får ge henne en extra stor kram på Lördag.
  Nalle som blöter ner hela skrivbordet igen. Tur att Lasse sover. man får väl snart läsförbud på Wikkibloggen.
  Stora kramar för dina fina inlägg Nalle

 7. Så sorligt att Ludde-Ludd fick somna in. Men han hade det bra hos Malin den sista tiden.

  Har nu satt in 500 kr för Ludde-Ludds minne.
  Tänk om alla kunde ge ett litet bidrag för att hedra honom.

  kram från
  Lillan med Pontus och Milou

 8. Så oerhört sorgligt!!! Lille vackre Ludde Lud, vi följer honom med varma tankar till Änglakatterna och SkaparKatten, där får han det fint. Stackars Malin, vi skänker våra tankar till henne denna fina människa som gett Ludde Lud sådan kärlek och de finaste dagar att uppleva innan avfärden… Tasskramar

  1. Mjau, Malin skrev så underbart fint om honom på Östgötakatternas blogg… *rörda tårar på nosen* – även en liten nyss inkommen hemlösing kan få kärlek! TassKram Wikki

 9. Så oerhört sorgligt!!! Lille vackre Ludde Lud, vi följer honom med varma tankar till Änglakatterna och SkaparKatten, där får han det fint. Stackars Malin, vi skänker våra tankar till henne denna fina människa som gett Ludde Lud sådan kärlek och de finaste dagar att uppleva innan avfärden… Tasskramar

  1. Mjau, Malin skrev så underbart fint om honom på Östgötakatternas blogg… *rörda tårar på nosen* – även en liten nyss inkommen hemlösing kan få kärlek! TassKram Wikki

 10. Så oerhört sorgligt!!! Lille vackre Ludde Lud, vi följer honom med varma tankar till Änglakatterna och SkaparKatten, där får han det fint. Stackars Malin, vi skänker våra tankar till henne denna fina människa som gett Ludde Lud sådan kärlek och de finaste dagar att uppleva innan avfärden… Tasskramar

  1. Mjau, Malin skrev så underbart fint om honom på Östgötakatternas blogg… *rörda tårar på nosen* – även en liten nyss inkommen hemlösing kan få kärlek! TassKram Wikki

 11. Så oerhört sorgligt!!! Lille vackre Ludde Lud, vi följer honom med varma tankar till Änglakatterna och SkaparKatten, där får han det fint. Stackars Malin, vi skänker våra tankar till henne denna fina människa som gett Ludde Lud sådan kärlek och de finaste dagar att uppleva innan avfärden… Tasskramar

  1. Mjau, Malin skrev så underbart fint om honom på Östgötakatternas blogg… *rörda tårar på nosen* – även en liten nyss inkommen hemlösing kan få kärlek! TassKram Wikki

 12. än en gång en kisse som fått en vacker dikt med sig på vägen. Mew Two, nu är det dags!!!! Du måste ge ut detta!!!

  1. Måste samla ihop allt material först, Gunilla… Har ju inte tänkt på att tagga det – så det går nog åt lite mer research! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *