Se upp med snöhögarna!

Mina vänner Will och Bellatrix skrev en väldigt klok kommentar igår, och den vill jag i dessa skiftande väderdagar lyfta upp och återge:

grotta

Våran matte upptäckte här på vår gata, för någon vecka sedan, att några hade gjort en ”grotta” av snö som skottats till en jättestor hög. Då, när hon var ute och spatserade, hade det blivit tögrader och det regnade. Och, vad kan hända då…? Liten kisse eller fågel eller annan krabat skyddar sig för regnet, går in i grottan som rasar av töväder och regn som tynger!!! Hugaligen – detta kunde inte matte stå ut med skulle kunna hända, så därför sparkade hon sönder grottan… så ingen liten varelse kunde bli instängd eller klämd *brrr* *ryserrrrr*. Tänk om alla hade funderat över sådana saker, och sådant som hände liten kisse i artikeln*, det hade nog sparat en massa lidande och olyckor undvikits för våra vänner… Buffar!

gr9

Visst kan det vara frestande att göra lektunnlar i en snöhög – alla barn och kattungar älskar krypin – men man ska minnas att SNÖ är VATTEN och det är inte pålitligt!

Även när det är riktigt kallt kan en snögrotta falla ihop och nu när det töat/frusit om vartannat så är ingen snöhög pålitlig, hur frestande den än kan vara. Det finns en annan fara också med att leka i en snöhög – den kan vara snöplogens nästa avlastningsplats för ett berg av snö:
traktor
Plogföraren har inte en chans att se vad som kan finnas på andra sidan snöhögen, tänk på det!

Även du som har ställt ut en frigolitlåda eller ett katthus ute till vinterskydd åt någon utekatt – tänk på att ställa dessa så att de inte riskerar att träffas av snö/isras från tak, eller vara i snöplogens väg!

*Artikeln avser gårdagens inlägg om katten som räddades ur brunnen.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Se upp med snöhögarna!”

  1. Helt rätt skrivet. Vår matte höll faktiskt på att göra en snögrotta förra vintern men så kom hon att tänka på oss katter och att det fanns risk att vi gick in i grottan så hon sparkade sönder den igen för säkerhets skull.

    1. Mjau det kanske går att göra snögrottor på ett säkert sätt, bara man kommer ihåg att inte lämna dem när man lekt färdigt i dem – det ärju ofta långt senare de blir ”farliga”… NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *