Lite förmiddagstankar från en katt

sproutcatx

För ett tag sedan fick jag en mycket vänlig kommentar som fått ligga i min TankeLåda och ”gro lite grann” så där som en del viktiga saker måste göra, innan man kan besvara dem! Kommentaren lyder så här:

Hej Wikipedia och din familj! Måste säga att jag läst din blogg ett bra tag nu. Det är med både glädje och sorg jag läser den.

Skulle så gärna vilja att du skriver lite om Skaparkatten. Hur kom den till? Har du hittat på den? Jag har sänt Skaparkatten till vänner som mist det bästa de haft, sina familjemedlemmar och bästa vän katten.

Din blogg behövs i denna grymma värld. Tack för att du orkar vara den du är och tack för all värme och omtanke du sänder till alla fyrbenta som har det tufft där ute. Det går inte en dag utan jag tänker på alla hemlösa katter som grymma människor dumpat. Det behövs mer människor med ansvar. Det är en självklarhet att ta hand om djur så som man tar hand om sig själv.

Många många nospussar från mig och mina älskade fyrbenta! / Suz

Det är skönt att få höra att bloggen behövs… Så tråkigt som den krånglat de senaste dagarna, och gömmer mina inlägg, så försöker jag ändå ha tålamod med den och skriva – det finns så MYCKET att skriva om! Jag jobbar på ett inlägg om SkaparKatten, så det kommer snart!

Nu har jag nyligen träffat en annan Suz, och hon är en av dessa vackra själar som brinner för de hemlösa katternas väl, och om jag kisar med blicken så anar jag något slags änglaskepnad omkring henne. Kan det vara så med alla Suz? Och allt vad de heter, de som värnar om katter?!

Ja, och ni vet väl om att det är därför katter kisar så ofta – drar ihop ögonen till smala springor och blinkar sakta om och om igen?

greenangelwithcat1

Somliga tror att det är ”bara vänligt sinnade signaler” men jag ska anförtro er en av katternas hemligheter: När vi blinkar och kisar så där mot människor vi börjat känna förtroende för och tycka om, så är det också för  att vi vill kunna se den där antydan till änglavingar som de faktiskt har! Otroligt många kattälskande människor har nämligen en aura som bara vi katter ser, och den avslöjar det goda hos dem – det som gör skygga katter till lugna, rädda katter till trygga! Så om din katt ofta blinkar till dig – blinka tillbaka, sakta blink ska det vara – så kanske du också kan se din katt i sin aura, om du har den rätta blicken!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

36 reaktioner till “Lite förmiddagstankar från en katt”

 1. Hej Wikipedia och din familj!
  Tack gulliga blev så glad när jag såg mitt lilla inlägg idag hos dig.

  Jag är en annan Suz än den du träffat. Men brinner verkligen för alla katter då de ligger mig närmast om hjärtat.

  Men hoppas även jag har änglaskepnad om mig:-). Har länge önskat mig fina kattänglar att ge bort till människor i både syfte till lycka till, och i sorg. Har varit i kontakt med en som levererar Barbara Bukowskis design (hon gör otroligt fina gosidjur), har bett om att hon ska göra kattänglar. Men än så länge har inga kattänglar kommit!

  Din skaparkatt ser jag framemot att läsa om framöver. Då du skriver om den så fint i svåra tillfällen då våra älskade går över till Regnbågsbron.

  Tack än en gång för denna blogg och alla otroligt viktiga inlägg.

  Kramis jamis Suz

  1. Mjau, jag har nog tappat räkningen över alla de som jag gett SkaparKattens Mjuka Svans till trygghet där i Katternas Himmel, när Sankte Pelle, GrindKatten, stängt porten om dem vid RegnbågsBron… Det är gott att få trösta och skildra det – och KattÄnglar finns, vi har dem ju omkring oss ständigt. Även om inte vingarna alltid syns! Och du har dem alldeles säkert, det känner jag på mig! Håller tassarna för Bukowski-änglar, det vore fint! TassKram Wikki

 2. Hittade din blogg när jag miste min älskade kattjej Lakritz…
  Du har skrivit så mycket fint som tröstar när jag behövde det som mest.
  Det är min tredje katt jag förlorar på knappt 5 år, alla har jag tagit hem från vårt katthem här i Eksjö.
  Har kvar en katt Majsan…
  Förr var jag engagerad i och även ansvarig för katthemmet. Har fått en del kroniska sjukdomar, så nu går jag ner på katthemmet för att gosa och mysa med katterna.
  Det är tur att det finns goa människor som engagerar sig för hemlösa katter.
  Blir ”utvald” en gång till av en härlig katt på katthemmet, det vet jag, men just nu sörjer jag min Lakritz för mycket…
  Tack för en underbar blogg som jag går in och läser varje dag 🙂
  Nospussar från mig och Majsan…

  1. Mjau jag är innerligt glad om jag kan stödja någon enda kattälskad person i avskedets svåra stund… Tack för att du berättar detta – och när du en gång blir ”utvald” så hoppas jag du återkommer och berättar! ? NosPuss Wikki

  1. Mjau, alla era fina kommentarer är en viktig lön för mödan med bloggen – och det finns ju så MYCKET att berätta! TassKram Wikki

  1. Mjau, det var alls ingen tillfällighet – det var nog en tydlig vink av SkaparKatten själv… som jag är helt säker på har en Himmelsk Humor!!!
   TassKram Wikki

  1. Mjau, det var alls ingen tillfällighet – det var nog en tydlig vink av SkaparKatten själv… som jag är helt säker på har en Himmelsk Humor!!!
   TassKram Wikki

  1. Mjau, det var alls ingen tillfällighet – det var nog en tydlig vink av SkaparKatten själv… som jag är helt säker på har en Himmelsk Humor!!!
   TassKram Wikki

  1. Mjau, det var alls ingen tillfällighet – det var nog en tydlig vink av SkaparKatten själv… som jag är helt säker på har en Himmelsk Humor!!!
   TassKram Wikki

 3. Åh Wikki,

  Så rörd matte blev av allt och blinkningar beskrivningen : ) Signe blinkar hela tiden! Matte blinkar tillbaka.

  Nu blinkar vi alla åt dig och din familj : )

  BlinkBlink Sven och Signe

  1. *blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink* TassKran Wikki

 4. Wikki, vi instämmer i det Agnes skiver här… vi fick också en tår i ögat… Vi kisar och blinkar när vi läser din blogg och genom dina ord kan vi skönja en vacker aura runt dina människor och runt dig kära Wikki… Matte, husse och vi, kisar ofta tillvarandra för vi älskar varandra, då uppstår värme och detta syns… Och, det var en ytterst vaket, klarsynt och klok kommentar som Suz har skrivit till dig, och ja ett inlägg om SkparKatten , det ser vi framemot! Massor av varma tassakramar!!!

  1. Massor av tack, W&B, det gör mig så glad det ni skriver! Men det visade sig vara ganska svårt att skriva OM SkaparKatten, det kräver en hel del katteologisk forskning och begrundan! NosPuss Wikki

 5. Wikki, vi instämmer i det Agnes skiver här… vi fick också en tår i ögat… Vi kisar och blinkar när vi läser din blogg och genom dina ord kan vi skönja en vacker aura runt dina människor och runt dig kära Wikki… Matte, husse och vi, kisar ofta tillvarandra för vi älskar varandra, då uppstår värme och detta syns… Och, det var en ytterst vaket, klarsynt och klok kommentar som Suz har skrivit till dig, och ja ett inlägg om SkparKatten , det ser vi framemot! Massor av varma tassakramar!!!

  1. Massor av tack, W&B, det gör mig så glad det ni skriver! Men det visade sig vara ganska svårt att skriva OM SkaparKatten, det kräver en hel del katteologisk forskning och begrundan! NosPuss Wikki

 6. Wikki, vi instämmer i det Agnes skiver här… vi fick också en tår i ögat… Vi kisar och blinkar när vi läser din blogg och genom dina ord kan vi skönja en vacker aura runt dina människor och runt dig kära Wikki… Matte, husse och vi, kisar ofta tillvarandra för vi älskar varandra, då uppstår värme och detta syns… Och, det var en ytterst vaket, klarsynt och klok kommentar som Suz har skrivit till dig, och ja ett inlägg om SkparKatten , det ser vi framemot! Massor av varma tassakramar!!!

  1. Massor av tack, W&B, det gör mig så glad det ni skriver! Men det visade sig vara ganska svårt att skriva OM SkaparKatten, det kräver en hel del katteologisk forskning och begrundan! NosPuss Wikki

 7. Wikki, vi instämmer i det Agnes skiver här… vi fick också en tår i ögat… Vi kisar och blinkar när vi läser din blogg och genom dina ord kan vi skönja en vacker aura runt dina människor och runt dig kära Wikki… Matte, husse och vi, kisar ofta tillvarandra för vi älskar varandra, då uppstår värme och detta syns… Och, det var en ytterst vaket, klarsynt och klok kommentar som Suz har skrivit till dig, och ja ett inlägg om SkparKatten , det ser vi framemot! Massor av varma tassakramar!!!

  1. Massor av tack, W&B, det gör mig så glad det ni skriver! Men det visade sig vara ganska svårt att skriva OM SkaparKatten, det kräver en hel del katteologisk forskning och begrundan! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *