Ännu en sorglig nyårsbrand i ett katthem

ncatkingdom
Omkring 60 katter miste livet i samband med en brand i katthemmet Last Hope Cat Kingdom i Atwater, Californien, skriver tidningen Sacramento Bee. Elden fanns i kontorsdelen men via ventilationen spreds röken in i katthemsdelen så att katterna rökförgiftades till döds och troligen somnade de på detta sätt in utan lidande ”They were all in their beds, like they were asleep…” – men en tragedi är det likafullt!

Totalt sett hade katthemmet cirka 140 katter intagna, och hade inte föreståndarinnan Renate Schmitz stigit upp på natten för att titta till några hundar och känt röklukten, så hade kanske alla omkommit. Nu strömmar hjälp från många håll till det förstörda katthemmet, och de kvarvarande katterna, som i vissa fall fått veterinärvård för rökskador, placeras nu ut i akuta fosterhem.

ncatkingdom1
Chris och Leah Brown, från Turlock, gosar med en av de tio katter de tagit hand om tills de kan återvända till Last Hope Cat Kingdom. Men för Renate börjar en lång väg tillbaka, kantad av sorg och arbete. Jag tittar på den här bilden av henne, och tycker den är spöklikt lik vår svenska tragedi för lite drygt ett år sedan:
mmmstandal
SkaparKattens Frid önskar jag till missarna som omkom! *tårar på tassen*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

23 reaktioner till “Ännu en sorglig nyårsbrand i ett katthem”

 1. Jag är fullkomligt livrädd för att det ska börja brinna i huset och att jag inte ska få ut mina missar härifrån. Min värsta mardröm!

  Stackars missarna och stackars matten!
  R.I.P. älskade kissar

  /Malin

  1. Mjau, sådant där skrämmer matte också. Vi har alltid våra resburar står på en speciell plats och skulle nåt hända så tar matte mig och husse Nova och så är det UT som gäller – vi har tränat! Det är en bra idé att göra utrymningsövningar, även på katthem! NosPuss Wikki

  1. På ett sätt dock väl att de inte brändes till döds – det hade varit ännu hemskare…. *sniff* TassKram Wikki

 2. Varför, varför, varför *gråååter*?!!! Bränder, så… ohyggligt och skrämmande… *ryser*. Det gäller att se om sitt hus så långt det bara är möjligt! Var nu alla noga med detta, kära vänner! Ut med stickkontakter ur uttagen, trippelkolla alla ljus och ”apparaturer” och stanbyknappar och annat påhitt, och glöm inte det där dammet på apparaturen… uschinaoss vad det kan ställa till!!! Ja, vi ansluter till din önskan om Skaparkattens frid till de omkomna fina små kisarna… *sniff* Tasskramar…

  1. Mjau, just det där om damm på apparater är en viktig sak att ta tag i – t ex kattpäls i en datorfläkt… Man ska inte heller ha saker stående i standbyläge helt enkelt! Inte bara för att det drar ström i onödan – det är en brandrisk! Plus dra ur kontakten till mobilladdare och liknande när de inte används! *buff* TassKram Wikki

 3. Varför, varför, varför *gråååter*?!!! Bränder, så… ohyggligt och skrämmande… *ryser*. Det gäller att se om sitt hus så långt det bara är möjligt! Var nu alla noga med detta, kära vänner! Ut med stickkontakter ur uttagen, trippelkolla alla ljus och ”apparaturer” och stanbyknappar och annat påhitt, och glöm inte det där dammet på apparaturen… uschinaoss vad det kan ställa till!!! Ja, vi ansluter till din önskan om Skaparkattens frid till de omkomna fina små kisarna… *sniff* Tasskramar…

  1. Mjau, just det där om damm på apparater är en viktig sak att ta tag i – t ex kattpäls i en datorfläkt… Man ska inte heller ha saker stående i standbyläge helt enkelt! Inte bara för att det drar ström i onödan – det är en brandrisk! Plus dra ur kontakten till mobilladdare och liknande när de inte används! *buff* TassKram Wikki

 4. Varför, varför, varför *gråååter*?!!! Bränder, så… ohyggligt och skrämmande… *ryser*. Det gäller att se om sitt hus så långt det bara är möjligt! Var nu alla noga med detta, kära vänner! Ut med stickkontakter ur uttagen, trippelkolla alla ljus och ”apparaturer” och stanbyknappar och annat påhitt, och glöm inte det där dammet på apparaturen… uschinaoss vad det kan ställa till!!! Ja, vi ansluter till din önskan om Skaparkattens frid till de omkomna fina små kisarna… *sniff* Tasskramar…

  1. Mjau, just det där om damm på apparater är en viktig sak att ta tag i – t ex kattpäls i en datorfläkt… Man ska inte heller ha saker stående i standbyläge helt enkelt! Inte bara för att det drar ström i onödan – det är en brandrisk! Plus dra ur kontakten till mobilladdare och liknande när de inte används! *buff* TassKram Wikki

 5. Varför, varför, varför *gråååter*?!!! Bränder, så… ohyggligt och skrämmande… *ryser*. Det gäller att se om sitt hus så långt det bara är möjligt! Var nu alla noga med detta, kära vänner! Ut med stickkontakter ur uttagen, trippelkolla alla ljus och ”apparaturer” och stanbyknappar och annat påhitt, och glöm inte det där dammet på apparaturen… uschinaoss vad det kan ställa till!!! Ja, vi ansluter till din önskan om Skaparkattens frid till de omkomna fina små kisarna… *sniff* Tasskramar…

  1. Mjau, just det där om damm på apparater är en viktig sak att ta tag i – t ex kattpäls i en datorfläkt… Man ska inte heller ha saker stående i standbyläge helt enkelt! Inte bara för att det drar ström i onödan – det är en brandrisk! Plus dra ur kontakten till mobilladdare och liknande när de inte används! *buff* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *