I dag räddade jag en människa…

_b327b
Hennes ögon mötte mina då hon kom gående nedför katthemskorridoren, intensivt sökande spanande in i varenda kattbur… Jag insåg omedelbart hennes desperata längtan och bara visste att hon behövde min hjälp! Jag lade mig ned och rullade över på sidan och visade magen lite inbjudande – bara lite lagom, så att hon inte behövde känna sig orolig för att komma närmare.

_b331b

När hon stannade utanför min bur ställde jag mig medvetet så att jag skymde den där lilla olyckan jag hade gjort längst in i buren. Jag ville inte att hon skulle se att katthemspersonalen inte städat min låda idag. Ibland har de så väldigt många katter att hjälpa, att de inte hinner allt – och jag ville inte att hon skulle tycka att de var slarviga.

När hon läste på mitt inskrivningskort på dörren hoppades jag att hon inte skulle bli alltför ledsen över mitt sorgliga förflutna. Själv har jag ju bara den hoppingivande framtiden att se fram emot och jag vill ju verkligen vara till positiv förändring i någons liv…

Hon satte sig ned på huk och gjorde små lockande ksss-ksss-ljud till mig.

_b333b

Jag buffade med nosen, sedan huvudet och hela sidan mot dörrnätet för att göra henne glad! Mjuka fingrar började klia mig bakom öronen, under hakan – den här kvinnan var verkligen i desperat behov av en vän!

En tår rann nedför hennes kind och jag sträckte ut tassen för att försäkra henne om att allt skulle bli bra! Strax öppnades min burdörr och hennes lysande leende var så lättat när jag omedelbart hoppade upp i hennes öppna famn! Jag tänkte lova henne allt mitt beskydd och att alltid vara vid hennes sida, lova att göra allt jag bara förmådde för att få henne att behålla det där strålande leendet och kärleksgnistan i hennes ögon…

hart11

Jag hade verkligen tur att hon kom just till min bur på mitt katthem. Det finns så oerhört många människor därute som aldrig varit till ett katthem ens. Så många människor kvar att rädda!

Jag kunde åtminstone rädda en!

Fritt efter en text av Janine Allen.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

43 reaktioner till “I dag räddade jag en människa…”

 1. Åh så vackert… nu gråter jag… så underbart att missen kunde få rädda en människa. Tänk så många människor det finns att rädda därute!

  KRAM

  1. Mjau och det finns så många många katter som bara väntar på chansen att få göra det! TassKram Wikki

 2. Ja du, Wikki, jag kommer så väl ihåg när jag räddade min Mamma. Sullivan hjälpte också till, fast vi visste inte att vi gjorde ett lagarbete, för vi bodde på olika ställen på Katthemmet. Och hon tyckte visst om att bli räddad, för hon åkte tillbaka och lät Pumba rädda henne också så nu är hon minsann en nöjd och lycklig människa.

  Tänk vad vi små katter kan *stilla blink*

  Nosgos från Chanda

  PS
  Idag kom Mamma hem från Husdjursmässan och berättade att hon träffat Stora Matte och Flatcat Wikki!! Jätteroligt tyckte hon det var och hon tyckte väldigt mycket om Stora Matte. (När ni träffar Stora Matte nästa gång, nosa extra i hennes väska för det ligger 2 små presenter till dig och Nova där.) Och så köpte Mamma ett jättetjusigt halsband som Sörens matte Nalle gjort. Det var många människor där som gjorde som du sa Wikki: ”stödde sitt lokala katthem” (för oss är det Sthlms Katthem) så idag var en jättebra dag tycker hon.

  1. Mjau, via min FlatCat tycker jag också att det var jättebra – och rapport kommer i morgon som utlovat! Stort tack för fanTASStiskt mottagande och service med biljett! TackNosPuss Wikki PS Stora matte kände detsamma och är mycket glad för dagen! ?

 3. Har läst det här flera gånger nu och gråter varje gång.
  En Perfekt Text som borde hänga på varje Katthem på ett ställe där ingen kunde missa att läsa detta.
  Wikki du har ju kompisar som gör så fina kort. Skulle hon inte kunna göra något gulligt av detta på en A-4 sida??

 4. Precis så är det, så bra beskrivet! *rörd* Tänk så många människor som blir räddade varje dag – och så många det finns kvar att rädda… Vi har en så viktig MISSion att fylla, vi katter!
  Många kramar och tassklappar från matte och mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *