Vilken back-up har du?

Jag läste i tidningen om en lantgård med hundratals kor som automatiskt mjölkades, fodrades och vid behov även medicinerades av en sorts datorstyrd robot på en fin mjölkgård. På bilderna såg kossorna välmående och rena ut. Men jag tänkte: Vem ser till alla dessa kossors behov om strömmen går och datamaskineriet slocknar? Finns det backup med reservström?

Lite likadant har jag tänkt om hur det är att vara katt – har din människa tänkt ut något bra back-up-system i fall något händer honom/henne, som t ex att han/hon blir sjuk och hamnar på sjukhus?!! Finns det någon som har en reservnyckel och kan komma in och ge dig mat och städa kattlådan och tröstgosa lite då och då tills matte/husse kommer hem igen?!

Själv har jag ju förmånen att ha allt sådant ordnat med reserv-resurser. Men jag har funderat på om katthem skulle kunna ha det som affärsidé?! Att mot ett abonnemang –  som en ”försäkring” – gör man upp om att betala t ex 50 kr i månaden till katthemmet och OM olyckan sedan nån gång senare skulle vara framme så skickar katthemmet någon som tittar till kisse i hemmet eller har den i jourhem tills man är hemma igen… I abonnemanget skulle kunna ingå kattpassningen, men kattmat och veterinärvård betalar kattägaren. Instruktioner ska finnas framtagna för vilken omsorg katten/katterna behöver och uppgörelse om nyckelhantering eller liknande. Är det genomförbart, tror ni?!!

montmartre_cemetery_cats

Emellanåt läser man ju om människor som avlider och där sitter en stackars kisse kvar i en tom bostad?! Tänk om…. Suck, idén om detta blir alldeles för stor för mitt lilla huvud att fullborda – men om det finns någon som vill spinna vidare på tankarna, varsågod!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

33 reaktioner till “Vilken back-up har du?”

 1. Vilken jamarbra ide! En sån ”tjänst” skulle matte gärna betala för! Även om hon idag har vänner som kan passa oss, så kan det vara bra att ha en reserv-reserv ifall de i sin tur inte är hemma.
  *nosbuffar*

  1. Mjau, visst vore det bra! Frågan är ju bara hur man som tjänst knyter inbetalade pengar till att – om det behövs – få den utförd. I tanken är ju idén tydlig men i praktiken är det en hel affärsidé som måste planeras och organiseras! Där kände jag att min kunskap inte räckte ända fram…. *suck* Men idén är som sagt värd att fila på! NosPuss Wikki

 2. Intressant! För även om det finns ett par hussar i vårt hus så kan det ju gå så illa att dessa inte kan passa oss heller!

  Eftersom Matte ska engagera sig i vårat Katthem…på något sätt, så är ju detta en bra sak att ta upp med dem!!

  NosKram

  Indra o Bastian

  1. Det visste jag inte! Det måste jag ju informera om – jag ska forska lite! Tack för informationen! TassKram Wikki

 3. En sån bra idé! Hoppas att något katthem har tid och resurser att nappa på idén!! eller kanske något kattpensionat?? Tills vidare har matte ett inplastat kort i plånboken där det på ena sidan står
  ”Kattägare! Om något hänt mig – glöm ej mina 2 katter i mitt hem”,
  och på andra sidan namn och telefonnummer till de närmast anhöriga..

  1. Mjau sådant kort är också en bra sak! Då har den som ingriper alltid en chans att veta vad som behöver göras. Det är skönt att ha duktiga hussar och mattar som tänkt igenom sådant! *buff* NosPuss Wikki

  1. Mjau, precis! Den tanken vill man inte tänka – men man känner sig ju lite lugnare om man vet att husse har någon som kan hjälpa till! TassKram Wikki

  1. Mjau, precis! Den tanken vill man inte tänka – men man känner sig ju lite lugnare om man vet att husse har någon som kan hjälpa till! TassKram Wikki

  1. Mjau, precis! Den tanken vill man inte tänka – men man känner sig ju lite lugnare om man vet att husse har någon som kan hjälpa till! TassKram Wikki

  1. Mjau, precis! Den tanken vill man inte tänka – men man känner sig ju lite lugnare om man vet att husse har någon som kan hjälpa till! TassKram Wikki

 4. Matte säger att bondgårdarna har något som kallas ”farmartjänst” med folk som rycker in och tar hand om djuren ifall bonden blir sjuk. Dessutom finns Blå Stjärnan, som inte bara driver djursjukhus utan också vikarierar på gårdar som behöver hjälp med djuren. Bra, va’?

  För vår del har matte ordnat det så att det finns goda vänner som kommer hit och tar hand om oss ifall hon blir sjuk. Däremot säger hon att hon skulle behöva någon som tog hand om huset – eldade i pannan och så – så att vi inte fryser. Det kan man ju inte bara göra en kort stund varje dag, utan man måste hålla på i fleraflera timmar…

  Tass från Imma, abbemissa.

  PS. Fryser du inte väldigt nu när du auktionerar ut din päls?!? DS.

  1. Mjau hi hi omtänksamma Imma, nej då jag har gott om päls så jag fryser inte! *fniss* TassKram Wikki PS Bra det där med farmartjänsten! Borde finnas katt-tjänst också alltså!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *