Djurpolisen på gång – i Stockholm i alla fall!

Djurpolisbilarna är beställda – 11 poliser som jobbar enbart med djurärenden finns redan i länet, men de ska bli fler… Tänk om det kunde bli så i alla våra län i landet?!
caringotblad
Carin Götblad, länspolismästare i Stockholm, säger i en intervju med Sveriges radio igår Vi ska göra en ordentligt satsning på särskilda djurpoliser som ska jobba offensivt och ihop med Länsstyrelsen, som också har ett stort ansvar här. Och då tänker jag mig att vi ska titta på hur man kan åka ut tillsammans. Ha till exempel egna bilar för djurpolisen och åka ut, precis som man kan se att man gör i vissa länder som USA. Ge föreskrifter på plats, följa upp. Inte att behöva göra så ingripande saker alla gånger, men också ingripa i ett mycket tidigare skede.”

Hoppas detta kan bli en poliskår som kan leva upp till mina förväntningar:

 • De ska ingripa för att RÄDDA djur i alla lägen, inte avliva dem

 • De ska jobba förebyggande med mycket information och stöd

 • De ska samarbeta med katthemmen och hundstallen

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Djurpolisen på gång – i Stockholm i alla fall!”

 1. Kan det verkligen vara så att det börjar gå åt rätt håll? *hoppas och drömmer om framtida djurpoliser*

  1. Mjau – bara de nu inriktar sig på att SKYDDA djur, inte bara låta Länsstyrelserna avliva… Hopas hoppas hoppas… TassKram Wikki

 2. Kan du inte mejla Örebrokatternas dilemma till Carin Götblad och fråga henne om det är så polisen kommer att jobba i Stockholm oxå.
  Nalle

 3. Jag hoppas verkligen att det är som du önskar och som många av oss andra djurvänner och kattkompisar också starkt önskar, att djurpolisen skall rädda inte bara avliva utan att ens försökt att hjälpa och se till så djuret får veterinärvård och får tid att återhämta sig psykiskt och psykiskt och får tid att hitta rätt hem. Vi håller tummar och tassar att djurpolisen kommer göra nytta och arbetar med liknande värderingar som vi!

  1. Mjau, det är väl ”bara” att vi sätter oss och skickar en önskelista om samarbete till dem från våra goda verksamheter i katthemmen!? ”Hej kan vi samarbeta – mera, bättre och med samma värderingar och mål!???” NosPuss Wikki

 4. Nej men är detta sant?!!! …att något sådant är på gång OCH kan bli verklighet!!! Lycka, lycka, lycka känner vi inför att Götblad är av denna åsikt och har denna vision! Nosbuffar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *