Sessan/Lucy fick stanna på Storängsgården!

Kommer ni ihåg den vackra svartvita kattflickan som jag skrev om för ett tag sedan, som tassat in och slagit sig ned på äldreboendet Storängsgården i Finspång? Folkbladet kommer med goda nyheter:

Birgitta Österberg på avdelningen Granen, där katten med förtjusning funnit sig tillrätta och kommit att uppskattas varmt av de boende, tog kattflickan till veterinär som lyckades tyda öronmärkningen. Ägaren hade skött kattregistreringen och kunde därmed spåras – det visade sig dock att han lämnat katten vidare till en vän, och därifrån hade hon rymt kort innan hon på egen tass flyttade in på Granen…

ladycat2

När Birgitta berättat hur Sessan vunnit de äldres hjärta och höjt trivseln för dem fick hon ett överraskande men glädjande svar: ”Då får ni behålla katten, sa killen till mig!” Sessan visade sig heta Lucy, vara 3 år och både kastrerad och försäkrad. Jag gissar att alla på Granen drar en lycklig suck av lättnad. ”När hon kom in här var det som att hon alltid bott hos oss.”

Visst är SkaparKattens vägar outgrundliga ibland!

(*Bilden är dock på en katt från ett helt annat äldreboende – men den visar att också en gammal människa har stor glädje av katters närvaro!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Sessan/Lucy fick stanna på Storängsgården!”

 1. Mysigt för de äldre men också för katten;) HUR gjorde du då du fick in Emmas bil med länk till luciaröstningen?? Hos mig kommer det upp att någon htlm tagg inte är tillåten 🙁

  Det är ju sista dagen att rösta idag så jag tänkte smacka in det .
  Kram Jam o Spinn

  1. I morgon går väl att rösta också? Jag har röstat idag också. Lägger instruktion hur du gör i en kommentar på din blogg! NosPuss Wikki

 2. Varför finns det ett motstånd på vissa äldreboenden mot att ha husdjur? Det har ju gjorts seriösa forskningar som visar att man mår bättre av att ha ett djur i närheten. Är det inte meningen att man ska må bra även om man bor på ett äldreboende?

  1. Mjau – det kan man undra… Men den här missen kan ägna många glada år åt att jobba som äldre-katt och tänk vad klappar hon ska få!!!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *