Insamling till katten Vilses ögonoperation

Hur många skulle satsa på att ge en hemlös katt en ögonoperation? Jo, Djurskyddet i Strängnäs gör det!  ? ? ? För det får de min tasshonnör idag!
vilse
Det värmer mitt hjärta och får mig att tänka gott om dem som jobbar på katthemmet i Löt som valt att göra denna insats – Vilses operation kommer att kosta minst 5 000 kronor och till detta har en insamling nu startats, skriver Eskilstuna/Strängnäs-Kuriren idag.

Vilse har invikta ögonlock, vilket gör att ögonen irriteras och ständigt vätskar och klibbar igen. Synen är det inget fel på, men de invikta ögonlocken orsakar viss smärta. I dagsläget får Vilse medicin för att avhjälpa irritationen. Annars är han en kelig och glad katt, som söker nytt hem – men först ska han få sina ögon åtgärdade och vaccineras. Så om tillräckligt med slantar snabbt kommer in till katthemmets konto kan man ju hoppas att Vilse är flyttningsklar till jul!??? *hoppas*

Invikta eller inåtrullande ögonlock som på Vilse kallas entropion och kan alltså åtgärdas. Om man inte gör det kan det bli sår på hornhinnan i ögat och synen kan skadas. På vissa kattraser med kortare nosar förekommer problemet ibland och kan spåras i aveln, men seriösa katterier undviker att para sådana katter. För Vilses del måste först irritationen i ögat behandlas med inflammationsdämpande salva och därefter hjälper operationen honom att få friska ögon igen!  ? ? ?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Insamling till katten Vilses ögonoperation”

 1. Vi har haft en kisse med samma besvär på Södertälje Katthem. Vår snälla veterinär opererade honom och strax efter fick han ett eget, jättebra hem. Klart man sätter in en slant till Vilses vård. De som kan avvara en peng kan sätta in den på Djurskyddet i Strängnäs plusgiro: 17 48 19 – 3. Det behöver inte vara mycket om man inte kan, men åtminstone nån liten 50-lapp kanske de felsta kan avvara?

  1. Mjau vi har puttat dit liten peng – och med många många små pångar så är Vilse snart frisk och kry kisse! ? NosPuss Wikki

 2. Vi nallade 20 guldpengar ur mattes spargris till Vilses operation! Hoppas att hon inte märker något..vi håller våra tassar för att Vilse ska få sin operation och att allt blir bra!
  Kramar och nospussar till Vilse och dig Wiki från katterna Frost!

  1. Mjau, det låter som att vi har många goda kattvänner och vänkatter här på nätet – vad glad jag blir! Tack Frostkatterna! Hoppas matte inte blir ledsen för att ni puttat iväg guldpengarna i smyg, hon hade nog gärna varit med och hjälpt till! *fniss* TassKram Wikki

  1. Mjau, jag är SÅÅÅÅ otroligt STOLT över mina generösa kattvänner! *svandans* Tack snälla snälla snälla Stationskatterna! NosPuss Wikki

 3. ja när alla våra vänner här hos dig Wikki tassar in bidrag till Lille gosekissens operation så vill ju inte vi vara sämre! Vi petar in ett bidrag senare inatt och hoppas att det blir bra för lille missemånsen

  TassKramar

  Indra och Bastian

  1. Mjau när vi alla tar varann i tassen och hjälps åt… Då blir jag så glad så jag faller i gråt. Tack älskade vänner för att ni finns för våra medkatter där ute som behöver oss! TassKram Wikki

 4. Wikki, jag lånade bilden och lite av texten till min blogg för att sprida vidare info om Vilses insamling. Jag antar att det är okej för dig.

  Massa kramar från Kattfamiljen

  1. Mjau, vi också… En kissa som behöver hjälp kan man inte vända ryggen, eller hur!?? Stora TassKramar Wikki & Co

 5. Nu så har vi tassat in vårt bidrag till lille Vilse! Vi hoppas att hans operation blir lyckad så han kommer att kunna se ordentligt. Tror du att 500pengar räcker en bit på väg? Vi hoppas i alla fall det

  NosKram

  Indra och Bastian

  PS jag vet hur otäckt det är att ha ont i ögonen, jag har haft ont i flera dar nu efter att ha fått en av Bastians klor i ögat när vi brottades! fast den snälla sticktanten på Katthemmet hjälpte mig med en kletig smet som matte gnider in mitt öga med varje morron å kväll!

  DS

  1. Mjau, vid det här laget tror jag nog att ni, kära vänner, och alla mina andra älskade kattkamrater fyllt på kontot med säkert hälften av det som behövs till Vilse! Jag vet att tidningsläsare också bidragit, så det blir nog operationsbokning snart nog den här veckan! *spinner tacksamt* Sådan tur att du fåt salva till ögat, Indra, hoppas det blivit bra igen!?? Förresten, får vi se bild av den lille busen snart??! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *