En bok som inte alla lär gilla…

Apropå böcker så har jag bläddrat i en kattbok med humor lika svart som mina morrhår blev igår av allt argt jag fräste över en blogg som bara krånglade:
ondakatter2
Det här är verkligen en bok som sticker ut nosen och hyllar det allra mörkaste i katters påstådda egenskaper: Lömskhet, grymhet, beräknande och svekfullhet. Med enkla teckningar serveras tillspetsade vassa klor i sådant som en snäll hemmakatt inte ens kan föreställa sig:
evil
”Aristocats möter Scream” menar författaren och i total avsaknad av moral härjar katten här fritt över åttio upprörande sidor: ”Uppfinningsrikedomen vet inga gränser! Pensionärer, hundar och små barn – ingen går säker. I alla fall inte om katten själv får välja.” och paketet marknadsförs som den perfekta presenten till alla som fortfarande lever i illusionen att en spinnande katt är en välvillig katt.
sushi
Betyg: Nja… Det tog två minuter att bläddra igenom boken, man log igenkännande eller ironiskt åt en del, tittade på prislappen och lät den återvända till bokhandelshyllan igen. Den kändes som skåpmat med en aning chilikrydda bara…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “En bok som inte alla lär gilla…”

 1. Har faktiskt boken, eftersom jag fick den i present… och jag är också tvehågsen om den. Vissa saker är riktigt roliga, särskilt vissa teckningar, medan andra är för elaka för att få mig att skratta. Hade tänkt ge gammelmatte den i julklapp, men avstår… hon skulle inte uppskatta den.

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas matte.

  1. Mjau – boken är speciell och man ska ha lite ”skadeglädjehumor” för att gilla den tycks det mig! Och det passar nog inte in på gammelmatte, det kan jag hålla med om! ? NosPuss Wikki

 2. En bok, som vi verkligen vill rekommendera som julklapp till hussar och mattar, är ”Din katts beteende” av kattbeteenderådgivare Susanne Hellman Holmström. Bra innehåll och massor av underbara kattbilder. Boken finns på cdon.com
  Kurr, kurr
  M & V

  1. Mjau det håller jag med om! Jag ha träffat Susanne och det är en toppentjej som skriver bra böcker och kan MASSOR om katter! *spinner* TassKram Wikki PS Nej visst ja – det var min FlatCatWikki som träffade Susanne… Men i alla fall….

 3. Var naturligtvis tvungen att beställa denna bok omedelbart då jag såg den. En till mig och en till vår älskade Kattvakt.
  Känner igen ganska mycket från odjuren/förlåt pälsklingarna hemma här i alla fall.
  Nospussar till dig o dina människor o Landetkatternaoch deras matte o husse.
  Nalle o SnarkLasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *