Vilken katthjälp ger du?

Den kloka frågan ställdes på katthemmet Kompis blogg igår: Vad gör du för hemlösa katter?

Jag kunde inte låta bli att under natten klura på ett räkneexempel. (Visst kommer det bra idéer ibland mitt i natten!?) Det blev ungefär så här:

Det är inte nödvändigt att skänka miljoner* utan det som verkligen hjälper är när alla gör de små små sakerna: En 20-peng i den där lilla insamlingsbössan på ICA  eller i katt-och-hundbutiken kan vara det som räddar en speciell kisse… Många bäckar små – ja, ni vet hur jag tjatar!

Men om ALLA landets cirka 9 340 000 innevånare gav 20 kr vardera skulle det bli nästan 187 MILJONER KRONOR 
och tänk så många katter det skulle rädda? Ofattbart eller hur!? Med bara 20 spänn?

Så lägg en slant i  bössan och stöd Ditt Lokala Katthem!

*Sedan skulle det ju vara häftigt att få ta emot en sådan där MILJON för katthemsverksamheter… Det kan man ju inte neka till!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Vilken katthjälp ger du?”

  1. Idag är det dags för mig att ge ett bidrag igen:) Känns alltid kul. Jag ska ju handla julstjärnor till köksfönstren inför advent och handlar på samma ställe jämt.De kanske inte alltid är billigast men de har en bössa som samlar in till Samvetet i Uppslala.De har också en härlig jättestor katt därifrån som snusar gott i affären. Jag brukar alltid lägga för en blomma.. Normalt blir det pelargonpeng.. men juletid blir det lite mer för nu är det lite flottare blommor som gäller. Man kan ju alltid tänka att man lägger istället för att köpa en extra blomma.De säljer också lite saker för katthemmet men jag stoppar hellre i bössan utan att handla. Ibland tror jag att den stora goa ”hittekatten” som bor där VET att jag lämnar för den är så kärvänlig då jag kommer:)
    Kram Jam o Spinn

    1. Mjau, jag vet att den där hittekatten i blomsterbutiken har en kommunikation med dig och den uppskattar att du ger till hjälp för andra missar! Så unna dig en extra ros! NosPuss Wikki

  2. Det lackar ju mot jul och den härliga stora katten var på sin valiga plats och man blir så glad:) Han är en gosig jätte som njuter av beröring:) Jag handlade det jag skulle och lämnade lite extra bidrag.. Imorgon ska jag dit igen och då ska jag gå in och hälsa på myskillen sen ska jag se till att mer hamnar i deras bössa:)
    Kram Jam o Spinn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *