Vem saknar en plutt?

Mina vänner Pejst och Jansson fick vänta extra länge på sin matte igår… Så här berättar de:

Matte har varit otrogen!!! Men vi kan nog dela med oss och förlåter henne! Men inte hade hon hunnit ordna det där med en transportbur* i bilen som hon tänkt, och idag hände det henne: En liten knatte, inte ens torr bakom öronen (kanske 14-15 veckor gammal) ute på egen tass i Stockholm kom och jamade hjärtskärande vid bilen där hon satt och väntade på husse i ett industriområde! Knatten klev helt kavat in i bilen när matte öppnade för att säga ”Hej”, gosade en stund och lade sej sen att sova på instrumentbrädan! Mycket huvudbry: Vad göra? Men ett var säkert, inte skulle lillen bli utsläppt i den kyliga kvällen, så med lite support att hitta telefonnummer och upplysning så sitter nu knatten i finkan hos Sollentunapolisen! Hoppas att någon saknar honom, och att han inte var utsläppt med vilje utan är en liten saknad rymling vilse i stora världen, för en sån liten plutt har inte ute själv att göra i en storstad!

  Jag tycker att vi ger en TassHonnör för Janssons och Pejsts matte! Stiligt att ta ansvar för en främmande men behövande liten kisse, tillika göra jobbet att se till att den kom till polisen!! *spinner berömmande*

Och jag ska be deras matte återkomma med en liten beskrivning av plutten, i fall någon läser detta och saknar en ung misse i just det området!

 

kattbur

 

*Har nämligen pratat tidigare med Pejst och Jansson om hur bra det kan vara att skaffa t ex en ihopvikbar extra transportkorg alltid ha placerad i bilen när man är ute och reser ibland – t ex om man skulle stöta på någon kisse som skadats i trafiken och som snabbt behöver fångas in och på ett säkert sätt transporteras till hjälp. (Man kan ju för all del behöva använda den till andra små djur också… Stora matte har transporterat igelkottar i sin!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Vem saknar en plutt?”

 1. Vilken snäll matte Pejst o Jansson verkar ha !
  Så söt du är Wikki !
  Jag håller på att uppfostra mina 2-beningar o det går bra 🙂
  Jag har till o med fått göra ett alldeles eget inlägg på mattes blogg = Kjelle har ordet 🙂
  Ha en fin söndag !
  Kurr o Burr från Kjelle

 2. Matte hon bara säger ”ja, men det är ju bara självklart att man inte kan kasta ut en sån liten plutt för sig själv och hoppas att han hittar hem!”

  Närmare beskrivning : Korthårig rödtigré kille (med 95% säkerhet iaf) med lite vitt (tassar, på haklappen och en alldeles charmant liten vit plopp på ena sidan av nosen)

  Två dåliga mobilbilder på sötnosen:
  http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs409.ash2/68719_457277174120_678269120_5226808_5758850_n.jpg
  http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs885.snc4/71812_457020319120_678269120_5222821_3310584_n.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *