50-öringarnas sista dag!

50-öringen ska tas ur bruk och upphöra som betalningsmedel. Röda Korset står redo att samla in 50-öringarna åt riksbanken. Det är cirka 342 miljoner mynt som ska samlas in vilket motsvarar 1 265 ton koppar.
50-öringen ska tas ur bruk och upphöra som betalningsmedel. Röda Korset står redo att samla in 50-öringarna åt riksbanken. Det är cirka 342 miljoner mynt som ska samlas in vilket motsvarar 1 265 ton koppar.

Idag är sista dagen som du kan handla för den lilla kopparslanten värd 50 öre! Men du har 6 månader på dig att gå till banken och växla in kvarglömda eller upphittade femtioöringar!

Varför inte ställa en insamlingsbössa för 50-öringar på ditt jobb, på macken, på affären? Med insamling till förmån för katthemmet?! Lös bara in dem innan den sista mars 2011!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “50-öringarnas sista dag!”

  1. Ja, där har vi det!

    Fiahemmet ska ju ha en monter på utställningen i Norrköping i helgen, och då kan ju husse & matte slå två flugor i en smäll (varför de nu vill göra det, det är ju mycket roligare att först jaga den ena, och sedan den andra flugan!) och bli av med innehållet i myntburken hemma på ett sätt som är enkelt för dom och som kommer behövande missar till nytta!

    Såna där myntsamlingar innehåller ofta mer än vad man kan tro från början, man kan bli riktigt överraskad av hur många Dentabits dom räcker till!

    1. Mjau, det är sant! Fast när jag letade hemma nu så hittade jag bara tre 50-öringar. Jag kommer nog att stoppa ner av de andra slantarna också när jag ser till insamlingsbössan här näst! NosPuss Wikki

  2. Nu har det gått ett par dagar utan att vi varit inne och läst och tittat i din blogg (förskräckligt!) men nu när vi tittat in i kväll var det som vanligt mycket läsvärt och tänkvärt nytt som lagts in! Vackra bilder, söta historier(någon med sorgkant…), känsloväckande inlägg med länkar och kloka ord från dig Wikki! Idén med insamlingsbössa till 50-öringarna är fankattiskt bra, det får vi försöka genomföra och sprida idén! Tasskramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *