Definitioner…

I Jordbruksverkets ”Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om hållande av hund och katt SJVFS 2008:5”, 1 kapitlet, sidan 3, står följande definition för KATTHEM:

katthem: en anläggning där katter tas emot tillfälligt för att senare omplaceras eller avlivas

Jag har fått detta inspel av en kattvän som klöser ända upp i taket av vrede över den osakliga och smalspåriga dessutom FELAKTIGA definitionen av katthem!!! Och jag håller med!

Katter tas ju inte alls emot på katthem med avlivning som ett av de primära syftena???!

Och varför finns ingen motsvarande definition på ”hundhem” och ”djurhem”?!! Jo, för att beträffande dem finns inte ens avlivning i tankevärlden. Ännu ett exempel på katters sorgligt låga status och värde alltså, och en beklämmande dålig formulering!

funnypicturescatnapsonstairs

Hur får vi bort denna klumpiga skrivning ur en föreskrift? Hjälp!!! Jag vill skriva om alltsammans!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Definitioner…”

  1. Det känns ungefär som att vända en oceanångare när man ska försöka ändra vissa människors uppfattning om katter och katters värde. Varför går det så TRÖGT? Tänk om de som har negativa uppfattningar om katter fick träffa en mysig katt under en tid. Jag tror att de flesta skulle bli omvända och förstå vilket fantastiskt djur en katt är. Och, jag känner i varje fall inte till något katthem som tar emot katter bara för att avliva dem. På Södertälje Katthem avlivas endast sjuka katter som det inte finns nåt hopp för. Vi tror att det finns en människa för varje katt. Fast ibland kan det ta lång tid innan de träffar varandra.

    1. Men ibland väntar rättm människa för rätt katt, och då blir det jubeljam! NosPuss Wikki
      PS Hur mår Översten?

  2. Ja, det vänder sig i magen när man tänker på att någon som formulerat detta antagligen sitter och tar beslut (i allafall den som det är formulerat åt) i dessa frågor också! Ja, vi måste verkligen uppmärksamma så många som bara är möjligt om vikten av att höja kattens status, OCH informera, visa m.m., hur fantastiska vi katter är!!! Matte skrev till kattsajtens red. att en artikel om en höjning av kattens status borde höra hemma där. Hon fick svar att det var en god idé och att detta skulle tas upp vid nästa red.möte, vi hoppas… Men, Wikki, igår stannade matte till vid en däckfir´ma här i Hbg för hon såg några katter där på morgonen. När hon cyklade förbi på eftermiddagen stannade hon till och då satt där en man med en av kisarna i knäet :-). Han berättade att han arbetade på firman och det fanns en liten kattkoloni som höll till där (ca 15 katter inkl. ungar? Så gott som alla sociala relativt friska). Sen berättade han att han byggt hus till dem, de fick komma in i verkstaden, han åkte dit varje morgon 5.45 och möttes av sötnosarna. Flera av kattungarna hade han dessutom tagit hand om och fått som familjemedlemmar :-). Han berättade också att han spenderar omkring 7000 kr i mån. på mat etc. på dessa små raringar! Men nu är han lite orolig för ungarna har blivit fler, vi går mot bistrare tider så matte upplyste om bl.a. KKS och hur han och kisarna kanske skulle kunna hjälp, egna hem och vet.vård. DET FINNS GODA MÄNNISKOR MED GODA AMBITIONER. Buffar

    1. Sådana änglar måste vi hjälpa – han behöver ju få lite färre katter och få dem kastrerade snarast… Man får buffa i rätt riktning! *spinner* Bra att er kloka matte ger råd! NosPuss WIkki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *