Nostalgiryck: Halsbandshängarkatten?!

För länge sedan, när urtidsmänniskor som Stora matte gick i skolan – då fick pojkar ha träslöjd och flickor syslöjd. Bara en enda termin i grundskolan fick de byta.

halsbandkisse

Och det första flickorna* – man var inte så värst inne på begreppet jämlikhet då – fick tillverka så var det en halsbands-hängare i form av en hund eller katt! En avlång sak med utsträckt svans och lite krokar på mitten!

Nu har Stora matte fått nostalgifnatt och vill ha fatt på en bild av en sådan katt att rita av. Är det någon av er som har möjlighet att hjälpa oss med det? Jag vet inte vad hon ska ha det till, men det lär väl visa sig!

(*Stora matte ville inte göra någondera, hon ville ha en halsbandshängare formad som en häst! ”Det finns ingen sån!” sa slöjdläraren. Då ritade hon en. Det var omkring 1970. Den mallen används på skolan än idag…)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Nostalgiryck: Halsbandshängarkatten?!”

  1. Hej, Wikki! Kan du hälsa dina mattar att jag har en katt som jag hänger nycklar på, som hon gärna får låna och använda som mall om hon vill…

    Nospuss till dig och Nova och kramar till mattarna från sr. Carina, klosterkatternas matte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *