Klokt råd från Pias blogg

Bloggkollegan Pia Persson på Dalarnas Tidning är en person som jag delar många åsikter och känslor med, framför allt värnandet om oss katter… För ett tag sedan läste jag ett mycket klokt råd i Pias spalt, och det  vill jag ta med till er alla:

stampelcupidatworkk1

TA MÅNGA
FOTON ur alla vinklar på alla dina katter – och gör det NU!

Det kan hända så mycket och även en innekatt kan komma bort och behöva efterlysas – då är en bild oumbärlig!

Nu för tiden har de flesta en kamera – om inte annat i mobiltelefonen, så använd den och ta kort på dina älskade husdjur. Bilderna är både trevliga att ha och till ovärderlig nytta om ett djur kommer bort.

Pia berättar: ”Många som hör av sig till mig, och vill ha hjälp att efterlysa en försvunnen hund eller katt, har inte en enda bild på djuret. Därför vill jag tipsa om att verkligen offra lite tid och ta bra bilder som  visar hur djuret ser ut. En svart/vit katt säger inte så mycket om jag skriver det i ord. Men en bild på den svartvita katten gör direkt att en eventuell upphittare kan identifiera den.”

Dessutom kan det, när man är orolig över sin försvunnamisse, inte vara helt enkelt att kommma ihåg i detalj hur kattens mönster ser ut eller vilka kännetecken man ska nämna! En bra bild på katten kan hjälpa till i sökandet ochäven vara till tröst som minne om djuret inte skulle återfinnas eller en olycka hänt.

Så skynda dig, ta en serie fina bilder på din kära katt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Klokt råd från Pias blogg”

  1. Ojojoj… Den där Pia har alldeles rätt för sig, en efterlysning på en katt i ord säger mig inte alls hur den ser ut men en bild gör, sen är 90procent av alla bilder på min fulla hårdisk på våra katter såklart. Men inte för att de skall komma bort utan för att de är så söta 🙂 De går aldrig ut mer än i sele i trädgården.

    1. Mjau så ska man inte glömma så klart att ID-märka sin katt men dessutom att skicka in registreringen av ID-märkningen! NosPuss WIkki

  2. Så enkelt och så smart! Så är det ju matte kommer inte ihåg varje skavank, rand och fläck : ) Men det finns tusentals kort på oss : )

    Signe är frisk nu. Alla mediciner hjälpte och håret på tassen är tillbaka. Signe går runt och jam-pratar, hon är sig själv!

    NosPuss Sven och Signe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *