Tips till utställningsfotografer

Att fotografera katter på utställning innebär ofta att man har kameran full med söta men oidentifierade katter – och oj, vilken/vem var nu detta blir frågan när dessa foton ska etiketteras… Här kommer Wikkis fototips,assisterat av katten Norpan:

  • Köp ett utställningsprogram! Där står kattens namn, ålder, färger mm.

imgb88

  • Fotografera missen! De flesta har ju numera digitalkameror med stor möjlighet att ta många bilder. Räkna med cirka minst 10 foton för att få ett riktigt bra!

imgb89

  • Direkt efter kattfoto, ta bild på nummerlappen eller bedömningsprotokollet på buren! Då vet du vilken katt du fotograferat, bara att leta upp i utställningsprogrammet! Svårare än så är det inte!

imgb87

Och så spinner jag ju lite extra för att Norpan, f d katthemsmisse, blev NOM i sin klass, det ni!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Tips till utställningsfotografer”

  1. Underbara tips som Matte följde till punkt och pricka under Kalmars utställning. Fast sen slarvade hon bort programmet med alla namn såklart, men några fick vi ihop innan dess.

    1. Ibland kan man få fatt i kompletta program per mail från utställningsarrangören i efterhand, om man ber snällt… NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *