Tack för bra valdebatts-idéer!

Jag fick så många kloka frågor att jama med politikerna utav Barbro i en kommentar, så jag återger hela kommentaren här, Barbro skriver:

”Vi får allesammans hjälpas åt att uppmärksamma kattfrågor (och andra djurfrågor) under veckorna fram till valet – och naturligtvis även efteråt! Sitter och spånar lite… vad kan man fråga om? Lokalt och för hela Sverige…

Mot tidelag såklart. Och för djurhem. Är det bra eller dåligt att avliva katter efter en viss tid om inget hem hittats? Är det bra eller dåligt att försöka få skygga katter tama? (Stockholms katthem där jag bor verkar ha ett intressant projekt / arbetsmetod. Jag ska kolla upp det mer.) Bör man kräva obligatorisk märkning? Finns det chipläsare hos polisen? – används den? Är lokalpolitikerna intresserade av samarbete, tex kastreringskampanj i vinter där myndigheter, veterinärer, (hyresvärdar) och katthem jobbar tillsammans?

vill_ut

Vegetarisk / vegansk mat i skolor, sjukhus, äldreboende etc.? Möjlighet med katt / hund etc på äldreboende? Få bort taggtråd ur markerna? Pälsbranschen – ni minns väl från TV nyligen där pälshöjdaren ”allt är bra” avslöjades med att inte ha det så bra för djuren. Mer resurser till djurskyddsinspektörer? Bör skolor redan tidigt ta upp frågor inom vad vi kan kalla empati och sociala relationer? – Vi måste kunna fungera tillsammans med varandra och faktiskt också med djuren o naturen! Ingen mobbning, inget kasta sten på änder! Och hur fungerar det med den / de platser dit misshandlade kvinnor kan bege sig, kan man ta med sig katten / hunden dit? Om inte, anser politikern att detta bör ordnas?

PHU! Nu blev det en himla massa frågor! Men det ÄR ju en massa frågor som är viktiga! Och jag har säker glömt en del… vad kommer ni andra på?”

Jamarns vilket frågebatteri – men så härligt att läsa! Alla ni andra, vad vill ni fylla på med?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Tack för bra valdebatts-idéer!”

  1. Här i Uppsala där jag bor vet jag att veterinärstudenter startat ett projekt där de tar hand om djuren till kvinnor som farit illa i nära relationer samt djur till familjer som har andra sociala problem/djur som hamnar mitt emellan i separationer osv. Mycket bra initiativ tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *