Människors grymhet, katters död

VARNING FÖR OTÄCK BILD!

katt
Den här synen mötte en grävmaskinist i Umeå igår morse, när han skulle starta sin maskin, berättar VästerbottenKuriren. Under helgen hade någon mer än lovligt knäpp person spänt fast en katt med buntband uppe på grävmaskinsarmen! Katten satt fast på skopans bom flera meter över marken, och var troligtvis död redan då den sattes dit, men likafullt är det ett ojysst och otrevligt sätt att behandla även en död misse!
 Maskinförarna på byggplatsen klippte ned katten och gav den en mer värdig begravning. De hade i alla fall goda hjärtan och respekt även för en stackars katt!

Och i Söderköping hittades en katt med brutet framben och klorna på framtassarna bortslitna. Den var så illa skadad att den fick avlivas, och brottet är polisanmält.

Jag gråter heta tårar på tassen över människorsnas onödiga grymhet ibland och undrar vad det är för konstruktionsfel på arten???!

Så finns det de som hävdar ”Ja, men katter plågar ju fångade möss och småfåglar!” som om det var någon sorts ursäkt….

tv_p_natten

Men de har kapitalt fel! Katter PLÅGAR inte sitt byte. Att PLÅGA något är att medvetet och avsiktligt göra det illa just i syfte att pina och tortera detsamma. En katt har ingen som helst uppfattning om att av något ondskefullt skäl göra det värre än nödvändigt för sitt  byte – katten behöver helt enkelt bytet för att fortsätta träna sin jaktförmåga, som vilken tränande jägare som helst. Katten har ingen uppfattning om att musen lider helt enkelt.

Och detta beteende är sannerligen inget godtagbart skäl för att en människa ska få plåga en katt sju gånger värre heller!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Människors grymhet, katters död”

 1. Och sedan säger de att människan står över djuren. När människan beter sig sådär svinigt trots att det är meningen att vi alla ska ha ett samvete DÅ står de långt under djuren tycker jag.

 2. Och människor borde veta bättre! Vi slutar aldrig att förvånas.

  Matte är tillbaka från Grekland, lillmatte skall hälsa på dagis imorgon. Vi är lite sura på matte!

  Hon berättade att det var fler hemlösa katter hon såg. En tröst kan nämnas att de såg ganska fina och krya ut inte sjuka som det annars lätt blir. Det är ont i hjärtat på matte när hon ser hemlösa katter som ingen bryr sig om.

  Fina bilder på dig och Nova på Flickr : )

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau hemlösa katter gör ont i hjärtat… Matte var på Kreta en gång och såg också kissar som gick ute. Glömmer dem aldrig. TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *