Har värmen raderat hjärnan på somliga människor?

mur
19-åriga Veronicas älskade svarta katt Murre blev 15 år…

Och rubriken gäller de ordagranna ”stolpskott” till ungdomar som i torsdags från sin balkong i Rimbo i Norrtälje sköt stackars Murre i huvudet – det finns inte uttryck nog i min hjärna för all avsky! Dessa 17-åriga grabbar som på nära håll inomgårds skjöt ihjäl en av sina grannars kära husdjur med flera skott har förlorat all heder – det är enbart ynkligt och beklämmande.

murett

Vackra Murre låg i godan ro och solade på sin favorit-bänk, och familjen hade uppsikt över honom från sin balkong. När skotten hördes såg de hur Murre föll ihop… En granne kom till und-sättning och körde Veronicas mamma och Murre till djursjukhuset men han dog svårt blödande på vägen dit…

De ska straffas! Helt uppenbart har värmen kokat bort allt vett ur huvudet på dessa gärningsmän, och jag har bara ett enda tänkbart och kännbart straff för dem: De ska som gottgörelse under LÅNG tid ha full tjänstgöring på katthemmet i Norrtälje (Någon lön behövs inte!) så LÄNGE som tills de inser att katter är levande varelser som har rätt till sina liv, till skydd och vård och respekt… och detta också ända tills de fylls av sådan empati för katter att de inser vidden av sitt dåd och även förstår syftet med detta straff… och kan tacka katterna för sin insikt…

Då kan Murre och SkaparKatten där i sin KattHimmel känna att det är fullbordat.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “Har värmen raderat hjärnan på somliga människor?”

 1. Tårarna rinner nedför kinderna & mitt ? gör såå Ont!!
  Varför?? Varför?? Varför?? i hela fridens namn gör man så här,helt otroligt & jag tycker dina tassar om straffet är såååå bra,Wikki /Jam & Kraaam till dig….

  Världens Bästa Bloggkatt som griper tag i en,man blir rörd & berörd av dina tassar….
  Ibland av sorg men även otrolig glädje/TACK från djupet av mitt ?

  1. Mjau – ett straff som bara innebär att ge igen med samma plåga det förändrar inte gärningsmannen. Men ett ”straff” som förändrar människans uppfattning både om sig själv och sitt ansvar för allt runtom, det ger resultat… Sådan är min tro om människohjärtat i alla fall… NosPuss Wikki

 2. Vad i h*****e (ursäkta) har hänt med världen? Hur kan man ens få en sådan tanke i huvudet? Hur kan man ens tycka att sådant beteende är roande? Jag blir så arg och ledsen på samma gång att jag skakar! En massa kramar från mig, Tetris och Yatzy till Veronica!!!!

  1. Så länge det finns fulla hejakklackar eller testosteronstinna ouppfostrade – oftast – hannar i gäng, som roar sig med att slå, förstora och massakrera både stort och smått och levande – ja…. *suckar* då lär vi få se sådant här. Så länge omvärlden väljer att blunda, så länge mängden backar i brist på civilkurage… Så länge det finns tjejer som njutar av att trampa ned andra med vassa klackar, så länge det finns makthungriga som inte skyr några medel… Jag kan fortsätta hur länge som helst… NosPuss Wikki

 3. Man kan ju undra om dessa grabbar har någon empati över huvudtaget, vad ger de sig på härnäst, ett barn kanske eller nära och kära. Vem vet!! Men dessa varelser(ej människor) borde gå en lång flerårig kurs i empati för allt levande.

  1. Mjau men jag tror ändå på att försöka omvända sådana – att banka vett i dem gör det bara värre… Hat föder hat, ni vet.

   Däremot skulle ungdomar och vapen inte förekomma tillsammans utan vuxnas övervakning heller…
   NosPus Wikki

 4. Vi gråter i vår förtvivlan över detta fruktansvärda brott som begåtts mot Murre och Veronica!!! Ja, Wikki ditt förslag på ”åtgärder” vad gäller den där 17-åringen så låter det sannerligen vettigt och som en absolut möjlighet till en positiv utveckling av en sååå skadad person. För skadad (genetiskt eller omgivningsbetingad skada…???) är ju den här ”yngligen”!

  Murre – vi tänker på dig. Må du ha det gott i all evighet hos Skaparkatten!

  1. Mjau, det är ett brott och det är illa – men ska någon rättvisa skipas så ser jag bara den här utvägen. Sedan borde ”nöjesvapen” förbjudas alt. skötas med de ypperliga och rigorösa regler som kloka ansvarskännande skytteklubbar har!
   NosPuss Wikki

 5. Som katt håller jag med dig Wikki, att man inte ska ge igen med samma mynt. Men min husse däremot, han vill saker. Otäcka saker mot otäcka ”människor”… *morrhårsdarr*

 6. Ska uppmärksamma detta i min blogg också. Tack för att du tog upp det, det måste spridas vidare att sådant här inte är acceptabelt.

 7. Wikki vårt hjärta brister i 1000 bitar! Tänk att se sin älskade mördad så här! Vi kan inte tänka oss det…

  Något måste göras, det börjar ju som sagt var med våld mot djur, sen fortsätter det bara!

  NosPuss Sven och Signe

  1. Om det ändå räckte med detta fall… när det finns femton liknande dessutom, man blir sjuk i hjärtat av alla sorg??!
   NosPuss Wikki

 8. Man blir både arg och ledsen. Hur tänker man när man kan skjuta en oskyldig katt som ligger och solar? Varifrån får man en så hemsk idé? Var är empatin för andra? Tycker ditt förslag om straff är utmärkt. Nosbuff

 9. Den enda benämningen som kommer för oss är ynkliga kräk! Och som alla förstår, är det INTE Murre vi avser. Att man sedan åtminstone måste göra ett försök att behandla dessa tonåringar är en annan sak. I nuläget hittar matte inga snällare ord för dem. Vi hoppas förstås, att även dessa tonårskillar kommer till insikt om innebörden av ord som empati och respekt för liv. Synd att måltavlan inte var någon lyxbil. Skulle tro att geväret hade omhändertagits fortare än kvickt då och att himmel och jord vänts upp och ned för att komma till rätta med tonåringarna. Kurr och burr.

  1. Mjau, det är visst ibland bara vi katter som ser kattguldets värde… *suckar*
   TassKram Wikki

 10. Mkt bra skrivet om att avtjäna straff på ett Katthem. Där önskar man att katterna oxå hinner vässa sina klor lite extra som straff till dom hjärndöda som gör sånt´.
  Tänker på stackars Murre och hans människor med tårar i ögonen.
  Nalle

  1. Hjärndöda tänker inte, det är en bit av problemet. Tänkande människor gör inte sådana här saker… *suck*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *