Tävlingsbild nr 25

Kattungen Tore kommer här!
tore
Och matte Marias berättelse är så fin, så den tar jag med som helhet:

”Jag har 2 katter, Sabrina och Tore, samt en ”änglakatt”, Julle. Av dessa 3 är Sabrina och Julle katthemskatter som jag köpte när de var vuxna, så tyvärr så har jag inga kort på dem som kattungar 🙁

Min tredje katt, Tore, köpte jag för 100 kr som kattunge när han var ca 10 veckor av mina grannar som bodde under mig. Grannarna hade 2 katthonor, mor och dotter (okastrerade, förstås) som båda var utekatter och hade kattungar jämt och ständigt. Jag och min dåvarande sambo kunde till slut inte värja oss när vi stod på vår balkong och tittade ner på 6 jättesöta småkillar, alla i olika röda och vita nyanser som busade runt på balkongen under oss. Så sambons dotter, då 11 år, fick överlycklig gå ner till grannarna och välja ut en kattunge till oss. Vi fick vänta ca en vecka för kattungarna skulle avmaskas först, men sedan en kväll fick sambons dotter bära upp honom till vår lägenhet och ställa ner honom på golvet, för att våra andra två katter skulle få hälsa på honom.

Kortet är taget på hans andra dag hemma hos oss. Han hade busat runt ett litet tag och skulle sova en stund och fick syn på sin matte (mig) som satt i en mycket klättervänlig rottingstol. Han klättrade upp och lade sig tillrätta för att sova på mitt bröst en stund. Sedan dess har hans stora kärlek varit mig. Han älskar att sitta i mitt knä, vare sig jag sitter framför datorn (då ligger han och pustar förnöjt) eller framför TV:n, han ligger bredvid mig i sängen på natten och när väckarklockan ringer på morgonen så ska ligga på mitt bröst och gosa en stund innan jag kliver upp.

Tore är fortfarande min lilla bebis, fast han idag är 7 år och en ganska bastant herre på ca 6 kg. För mig är han fortfarande det sötaste och goaste som finns, men han är också resultatet av något som jag idag aldrig skulle tänka mig att stödja, nämligen helt okontrollerad huskattavel. Jag behöver kanske inte tillägga att han förstås är kastrerad, ID-märkt och vaccinerad.

tore1

Den andra bilden är på Tore som han ser ut idag idag när han ligger i vardagsrumsfönster och sover.”

Lyckliga Tore! *spinner*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Tävlingsbild nr 25”

  1. Mjau, Tore och Sabrina har en kalasbra matte! Det vet vi för hon är volontär på ’vårat’ katthem och har tagit hand om oss alla. Och fortfarande jobbar hon (och våran mamma) med att ta hand om andra hemlösingar. Finns nog ingen som Maria som är så noga med att inpränta i alla kattägare hon möter att man ska KASTRERA OCH ID-MÄRKA sina kissar. Grannarna på hennes gata är nog trötta på att höra det, men hon har ju så rätt!!!! Keep up the good work, Maria.

    1. Mjau vad härligt att höra! Å vad jag älskar vår stora lilla krets av katthjälpande människor!
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *