Jag är så rädd

imse

Jag är så rädd
Jag är så rädd för rävens tänder
hökens klor och bilens hjul
Jag är så rädd för hårda händer
höjda röster, skarpa ljud

Jag är så rädd
Jag är så rädd för djupa vatten
köldens bett och eldens glöd
Jag är så rädd för de vassa skratten
stängda dörrar, svältens nöd

Jag är så rädd
Jag är så rädd när du rör mig
fast den är mjuk, din varma hand
Jag är så rädd att du överger mig
när jag äntligen nått din famn

Kattungen på bilden heter Imse och finns på ett av Örebro katthems jourhem tillsammans med syskonen Bimse och Simse. Hon är född omkring 20/6 av hemlös  mamma i Bånghammar söder om Kopparberg. Ett försiktigt knyte som behöver tid på sig för att lära sig lita på människor…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Jag är så rädd”

 1. Men det lilla ytte, pytte knytet har det i alla fall bättre än så många, många andra katter i Sverige idag. Katter som inte har möjlighet att ’fånga sommaren’ för de har fullt upp med att försöka skaffa mat och någonstans de kan sova utan att bli anfallna.

  Vi knyter svansarna för att alla fina kissar ska få ett kärleksfullt hem och för att Imse, Bimse, Simse och deras mamma får kärleksfulla hem. Då blir man snart som du Wikki, trygg och krävande och alldeles full av omtanke och kärlek.

  Nosgos!

  1. Mjau visst knyter vi svansarna ihop! Vi katter som har det bra ska hjälpa våra mindre lyckligt lottade medkatter! Tassen upp och svansen högt! Mjau på det!
   NosPuss Wikki

 2. ”blöta i ögat” så vacker dikt. Hoppas att Imse hittar sin människa snart. Nosbuff

 3. Åååh, lille hjärtevän så söt! Vi är med på att knyta svansarna vi med =^:^=!

  Buffar

  1. Mjau, det där svansknytandet ska vi nog ta fasta på – det låter som ett fint sätt att skapa gemenskap! TassKram Wikki

 4. Sveriges Akademiska Etologer anser följande:
  ”Sveriges Akademiska Etologer har kommit fram till att den så kallade no-kill policyn inkräktar på djurens välfärd. Vi anser, i enlighet med Sveriges djurskyddslag, att en korrekt avlivning bör tillämpas för att förkorta ett onödigt lidande hos ett djur oavsett om lidandet är av fysisk eller psykisk karaktär.Utifrån ett etologiskt- och välfärdsperspektiv ställer sig alltså Sveriges Akademiska Etologer emot en så kallad no-kill policy.” Läs mera och ställ frågor här: https://www.facebook.com/SverigesAkademiskaEtologer/posts/282066828566936?notif_t=share_reply

 5. Hej!
  Hittade denna sida av en slump och fann att här finns mycket bra att läsa.
  Jag och min tidigare så rädda och skygga Nisse Charlie vet att det kommer att gå bra för denna lilla nisse om han får tid på sig och mycket kärlek från människor som förstår sig på katter.
  Kram från Kicki och mina två adopterade nissar Charlie och Bella

  1. Mjau då har du gjort det bästa och det rätta – din Charlie kommer att visa sin tacksamhet som alla skygga gör när de blivit trygga med att älska dig hängivet för det! <3 NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *