Var försiktig med poolen!

catpool
Om du har en pool – eller grannen har en pool – se till att den inte bara är barnsäker utan också kattsäker! Mer än en katt har trillat i plurret och ställt till problem, både för poolägaren och sig själv, i kampen att komma upp igen! Ingen vill väl heller orsaka att kattstackaren drunknar…
pxferalcatatthepool

För mången törstig katt (Eller andra törstiga djur) är poolen bara en extra tilltagen vattenskål. Det gäller dock att ha inhägnat kring poolen eller övertäckt när den inte brukas, så att ingen kan falla i vattnet. Se till att katten har en väg upp ur vattnet, och är kunnig om var den finns och hur den brukas! Annars kan panikslagna klor punktera en uppblåsbar pool likaväl som poolduken inuti en fast pool!

bea
Katterna på Landet har pool, och de har fått lektioner: När det var ”full mängd vatten” i poolen fick katterna först sitta på poolstegen några gånger och lapa vatten (Det är poolkemikalier som är ofarliga) eller ligga på kanten när det badades. Sedan lyftes alla 4 katter en i taget i vattnet, bars till mitten av poolen under lugna former, fick glida ned i vattnet och puffades att simma i riktning mot stegen. Alltså Stora matte fick ganska mördande blickar, men de förstod simlektionen. Det räckte med två dopp per katt – lite förvirring första gången och förvånat sprattel. Andra gången paddlade tassarna mycket lugnare och nosen vändes direkt mot stegen! På en halv minut var de uppe och ruskade av sig, förvånansvärt ostressade dessutom.
Simmar frivilligt gör dock ingen… Katterna ligger gärna på poolkanten även när poolen inte brukas, eftersom det ger bra sikt ut över trädgården och fälten runtom. Tilläggas bör att ingen trillat i heller, vad vi vet!144
Obevakad är poolen – enligt gällande säkerhetsregler – täckt så klart. När poolduken ligger på bildas det ofta en sjö av regnvatten där under hösten – den används också gärna som vattenskål hur skräpigt än vattnet blir…

Så lär din katt poolvett! Lär också redan små barn att man kastar INTE saker i en pool – inget annat än badbollar – och i synnerhet inte levande djur! Lycka till!

https://youtu.be/tu6fVdAFGSI

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Var försiktig med poolen!”

  1. Bra inlägg, Wikki! Vill bara jama att Nisse (KKS-Nisse du skrev om…) har fått ett permanent hem på Öland,*svansdansar*!

    Buff

  2. En sådan stor pool har vår granne. På vintern täcker han den med frigolit och en stor pool pressening och där älskar sixten att ligga bredvid och mysa för frigoliten är visst varm. Matte har kollat så det finns inte enchans att han kan ramla i då. Nu på sommaren går vi inte i närheten där för det är oftast en hel del liv där eller så ligger poolduken på.

  3. Bra tips. Jag påminns om när mamma i all välmening lyfte ner min äldsta och lurvigaste hund i poolen, för att han skulle få svalka av sej. Mer förnärmad blick har väl aldrig skådats… men han simmade upp direkt iaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *