Tävlingsbild nr 7 i ”Sommartävlingen”

Tänk vad glad jag är att så många skickat in festliga kattungebilder till min tävling! Fastän jag glömt bort att jag skulle presentera vad man kan vinna… nåjam det får jag ta senare!

Nästa bild tycker jag är så djupt rörande. Av två skäl: Dels för att den är ända sedan 1983 och föreställer Simon, Lizas Mattes första egna katt. Dels för den ömsinta historia som följde bilden: ”Liza har aldrig träffat Simon, men han bor också här, i mitt hjärta.Han (….*suck* nu blev det plötsligt jättejobbigt för mig  …..) var en svanslös blandning av Manx och ”vanlig bonnkatt”. Vi fick 11,5 år tillsammans och trots att det är så många år sedan han hastigt togs ifrån mig (1994) så gråter jag fortfarande strida strömmar av saknad efter honom. Han finns med mig i tankarna varje dag. Hans foto står här vid datorn och hans halsband hänger på sängstolpen.”simon1
Kan ni se bilden av den här mycket lyckliga kattungen Simon framför er när Lizas matte berättar vidare: ”Simon är ca 3 månader och fick följa med till vår sommarstuga. Där jagade han flugor och torra löv tills han blev alldeles utmattad och somnade på rygg mitt i sängen.”

*sniff* väldans vad jag blev våt i ögonvrårna… Jag önskar att alla katter fick ha en sådan lycklig barndom…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Tävlingsbild nr 7 i ”Sommartävlingen””

 1. Såååå sööööt bild =^:^=! Ja, man önskar verkligen att alla katter fick en lycklig uppväxt och vuxentillvaro!!! Men, Wikki, nu skriver vi här till dig för vi sååg precis på KKS, Kattkommando Syds hemsida att det finns tre helt underbara fantastiska kisar som är akut avlivningshotade *skräääck*!!! Det är Cassi & Chili vars avlivningshot är flyttat till 12/7, IMORGON, och Nisse som är inbokad till detsamma någon gång nästa vecka!!!!! Vi känner panik i våra själar och hjärtan! Givetvis är det inte KKS som avgör detta utan det är ägarna, KKS kämpar allt vad det kan för att hindra detta!!! Så snälla Wikki, jag vet att du har det största av hjärtan och att din blogg ocg ditt skrivande etc. har en fantastisk genomslagskraft, så vill du försöka få fram detta och därigenom öka chanserna för dessa fina fina kisekompisar? Info om detta finns på KKS hemsida eller så kan man kontakta Birgitta A: birgitta.axelsson@kks.nu

  Vi håller våra tassar, och tummar, krampaktigt hårt!!!!!! Tasskramar

 2. Nu blev jag också jätterörd…!

  Vilka är kriterierna för den vinnande bilden? Är det själva bilden eller historien bakom? Hur som helst, röstar jag på den här!!!!

  Nospussar till dig och Nova från sr. Carina, klosterkatternas matte, som också tackar än en gång för paketet!

  1. Kriterierna är att det ska vara en speciell festlig egen kattungebild. Mer detaljer om röstning kommer senare! Mjau det var en rörande story och skön bild. TassKram Wikki

 3. Wikki vår matte saknar sin gamla katt Mats som försvann 1990. Hon tänker på honom varje dag och det är sant, glömer de aldrig!

  Underbar bild och historia! Det vattnas kring nosen! NosPuss Sven och Signe

 4. Om man tittar riktigt noga på bilden så ser man att Liza också faktiskt finns med på ett hörn. Ett pälshår smög sig in på glaset när jag skannade bilden. Strax ovanför Simons öra och som ett streck upp mot kudden ligger Lizas strå.
  *Kram och NosPuss*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *