Jag önskar att jag kunde hitta alla de lyckliga sagorna…

Alla kattsagor som slutar med ”Och så hade den lilla katten äntligen hittat sitt alldeles egnaste finaste hem för alltid och var SÅÅÅÅ lycklig!”… Önskar att jag kunde samla dem här och låta dem glöda som soluppgångar!

Matte hade sökt igår på katthändelser i media. Men det mesta som kommer upp är så där vardagsdystert så det hugger lite i katthjärtat trots att det ”gått bra”:

kitty_band_aid

I Helsingborgs Dagblad skrev Camilla: ”I dag har jag lärt mig att det finns människor helt utan hjärta och människor med ett stort hjärta. I morse körde någon på en katt på Ängelholmsvägen i Klippan, inte långt ifrån stationen, och lämnade sedan platsen och katten svårt skadad i benen. Katten kunde inte ta sig någonstans och hade blivit sönderhackad levande av fåglarna om inte två damer förbarmat sig över katten och ringt polisen. Djursjukhuset kan inte hjälpa katten eftersom ingen ägare går att finna. Ägaren har chipmärkt katten men inte registrerat detta varför inga ägaruppgifter finns, bara ett nummer! Katten är flerfärgad, liten, hona utan halsband. Jättesnäll och go och jag hoppas verkligen att ägaren hittas så hon slipper avlivas!

Hoppas att någon ser denna artikel i tidningen och den lilla kattan kan bli hämtat från Djursjukhuset, där hon nog ligger just nu och längtar så efter sina människor? Katten måste väl ha fått vård ändå???

En lite mer positiv nyhet mitt i det olyckliga är denna från Dalarnas Tidning:

olyckac

VÄJDE FÖR KATT OCH RAMMADE HUSVAGN
Föraren väjde för en katt och brakade genom en häck och rammade till sist en husvagn. Inga personskador har rapporterats.

Efter artikeln följer en hel rad ointelligenta kommentarer om bilföraren, kattägaransvar och mycket annat – men jag och troligen resten av Borlänges kattvänner (Där det skedde) säger bara ”Heders att du väjde! Tasshonnör!”

Mattes tredje nyhet är både sorglig och… lycklig… Den kommer från våran egen Nerikes Allehanda:

lisa_o_katt

Katten Skatan blev överkörd och kvar fanns fem vecko-gamla kattungar. Som tur är fanns fullt av duktiga extramammor i hemmet; border-collien Lisa har tagit på sig mammarollen och Cornish Rex-katten Coccos fostrar dem. Det var jobbigt i början när kattungarna skulle ha modersmjölksersättning var tredje timme, men nu är de över fyra veckor gamla och har börjat utforska omvärlden. På bilden får en liten misse hjälp med toabestyren.

Lycka till i livet, små missar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Jag önskar att jag kunde hitta alla de lyckliga sagorna…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *