Katter tycker om regelbundna vanor

Det här är vår kvällsrutin:

Matte kommer hem från jobbet och är ganska smutsig (Hon jobbar ju på lagret där det tillverkas kugghjul och kugghjulsaxlar.) så då tar hon sig ett långt bad. Jag lägger mig på min handduksbädd på tvättmaskinen intill och pratar lite med henne. Senare kommer husse hem och lagar mat, tillsammans med Nova. Jag stör dem inte, jag sällskapar med matte tills hon kliver upp ur badet.

nytt_b5
Medans matte och husse äter så sitter jag på balkongen en stund. Sedan tar matte fram sin dator och börjar spela Runescape ett tag. Då kryper jag intill, helst mellan henne och tangentbordet, och blir klappad. Lite senare somnar matte över datorn, då lirkar husse undan den och stänger av. Så drar han täcket om matte, som mumlar något om fraktsedlar och sover vidare.

Jag puffar på matte någon gång under natten att jag vill ha hennes sällskap vid matskålen. Då drar hon fram matskålen som står under sängen och klappar mig lugnande så att jag kan börja äta i lugn och ro – jag behöver nämligen sällskap för att äta ordentligt – och hon somnar om med ena handen hängande ner på golvet. Sedan sover jag vid hennes kudde resten av natten, tills matte stiger upp vid fem för att börja en ny arbetsdag…

Hur är era speciella kattvanor? Vad tror ni om den här kvällsrutinen:

https://youtu.be/ExZ0i04pSeY

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Katter tycker om regelbundna vanor”

 1. Wikki vi älskar den här bilden! Så mysigt hos matte : )

  Vi trodde att vår lucka blev förstörd av lillmatte och då var den öppen för alla och vi fick nog nattliga besök 🙁

  Sven sover på matte för det mesta, på morgonen lägger han sig i famnen med näsan i hennes hals. Det är väldigt mysigt. Signe lägger sig under täcket vid mattes mage en stund mitt i natten. Ibland vill vi båda ligga där samtidigt! Stackars matte som blir väckt av oss alla : )

  NosPuss till er! Sven och Signe

  1. Mjau, det är tur att vi har varsin människa, Nova och jag. Nova säger att husse är den bästa människa hon nånsin haft och jag håller ilte mer på min matte. Matte är väldigt snäll och tålmodig med mig när jag behöver tröstkramar om nätterna, om jag drömt något jobbigt. Då lägger jag mig och håller tassarna om mattes hand…
   Jo alla vill vi väl krypa intill på våra speciella sätt! TassKram Wikki

 2. Mjauuu…
  Vi kan jama om våra morgon rutiner…
  *Hjälper matte på toaletten
  *Byter vårt vatten & ger torrfoder
  *Sätter på kaffe till matte
  *Bäddar sängen med henne
  *Matte äter frukosten
  *Hon lägger på överkastet & då Leker vi titt-ut för…Vi ligger under överkastet & Matte frågar Vaar är jippi..Vaar är Mynta Vaar är Goe…& sedan lyfter hon på Överkastet & säger Tiutt-Ut,såå mjauuuarn’s mysigt varje dag ?…
  Sen kanske vi hjälper till med lite Datorarbete *mjauufniss*…

  /Jam & Kram från Oss

 3. Du bortskämda lilla Goding. Tur att inte matte behöver ha din söta svans viftandes i ansiktet när hon skall borsta tänderna.
  Storkramen.
  Nalle

  1. *skrattar* Matte brukar sucka att hon har av min päls PRECIS ÖVERALLT i alla fall… hur det nu kan komma sig?!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *