Tänk vilket jobb för en katt!

Ni kan ju tänka er vilket otrevligt liv det skulle kunna vara att vara katt utsatt för forskning?! Testad, mätt, vägd eller experimenterad med, utan känslor och utan kärlek…?

Men så är det inte när jag läser i Hemmets Journal en artikel om drömjobbet som testkatt på Tassalyckan, Lantmännen Doggys kattgård i Vårgårda på Västgötaslätten: Här är alla katterna anställda för att prova ut nya kattmatssmaker eller matsorter, och de hanteras som kungligheter!
tassa5
Varje katt har ett eget litet rött hus, de har tillgång till utegårdar och rastgårdar, och får noggrann tillsyn, omvårdnad och givetvis massor av kel och kärlek! Katterna får stanna så länge de trivs, och studeras noga när de äter provmaten – vilket faktiskt bestämmer smak och konsistens på den mat som våra egna missar sedan får hem från affären!

Det jag gillar med Tassalyckan är att här får även en och annan skygg katt med tragisk bakgrund en trygg tillvaro – och efter att de pensionerats från Tassalyckan får alla goda hem. Läs mer i den mycket intressanta artikeln!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Tänk vilket jobb för en katt!”

  1. Åh jag hade velat ha det jobbet! Fast jag unnar givetvis skyggisarna att få det riktigt gott(!) efter det liv de levt!

    Vilket lyxliv! *suckar drömmande*

    Nosgos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *