Längtan att se Kejsarträdet igen…

På en hemlig innergård (i en svensk stad) helt undangömd, glädjande bara ögonen för dem som känner till det, står ett magnifikt kejsarträd, skyddat för vinterköld och havsvindar. Stora matte berättar om det med längtan i rösten…
kejsar
Kejsarträdet (Paulownia tomentosa) tillhör dessa fantastiska träd som, likt magnolian, blommar på bar kvist nu på våren innan bladen kommer.

paulowniatomentosax

Blommorna är enorma, de sitter i stora klasar, och skiftar från violett till ljusblått och turkost ibland, men är mest lila, och doftar sagolikt.

Det finns också ett kejsarträd i Botaniska Trädgården i Visby, för den som är nyfiken… Samt i Kungsparken i Malmö finns det också tre stycken. I mitten av maj brukar de börja slå ut, så du hinner kanske se dem?!

Naturen är fantastisk!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Längtan att se Kejsarträdet igen…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *