MissTag i vårgrönskan

_b128
En vacker kantnepeta köpte Stora matte till sin rabatt på landet. Den var såååå frodig och fin. Tills katterna hittade underverket:
_b129
På något konstigt sätt inser Stora matte att hon kanske aldrig får se några vackra blåa blommor framöver?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “MissTag i vårgrönskan”

 1. Hälsa Stormatte att hon får sätta galler runt växten så den får frodas utan missars mumsning, så gör våran matte, vi gillar att gräva i jordgubbslandet, men se det gillar inte jordgubbsplantorna (tycker vi är konstigt)vi som bara ville luckra upp jorden lite, (eller det är vad vi lurade i matte när hon beklaga sig).
  Men vi är rätt nöjda nu ändå, matte har gett oss ett eget land nu som vi kan *vårda* på vårat sätt, #Svansviftning#

  1. Mjau, så gör Stora matte på alndet också för att få ha jordgubbsplantorna och de lite mer ”sällsynta” blomstren i fred. Många undrar varför det ligger kompostgaller på klackar 10 cm över jorden överallt….
   *fniss* Vi luckrar ju och gödslar bara lite i landen?
   NosPuss Wikki

 2. Tänk att det är så gott med grönt! Matte privade att plantera penseér-inga kvar och squashen hon fick tyckte vi också var mums! Nosbuff

  1. Mjau och matte blev så arg för att jag ”toppade” hennes jordgubbsplantor… *suck*
   TassKram Wikki

 3. Man skall ta de första skotten så de grenar sig och blir större, hälsar Indy!

  Precis som med tomaterna så det inte blir vildskott… 😉 …eller heter det förvildade skott… 😉 Nej nu är matte här o kladdar igen!

  1. Mjau men då kanske det där vi katter gör bara är en nyttig beskärning av den där växten???!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau jag tror nog det är så att Kantnepeta är det som kallas kattmynta??! Eller? Gott var det i alla fall!
   NosPuss Wikki

 4. Wikki, vi fick ett råd på engelska från en vän i Canada, det går ut på att så frön istället för en hel planta : ) Det roliga rimmet kommer sist : ) Sven och Signe (vi tuggar på alla kattmyntor vi har)

  The best way is to set aside a little patch that you don’t want to disturb & sow seeds. That way, the plants will grow slowly by themselves & not release any scent & your kitties won’t even know it’s there!! Only if they walk through it or you handle it, will they catch on there’s catnip around. And the plants will have a chance to grow big enough to handle being trampled & rolled in. There’s an old saying in English (set meaning transplanting a small plant) –

  Seed it, the cats won’t heed it.
  Set it, the cats will get it.

  1. Fniss fniss vilket underbart fint litet talesätt! Tack så jättemycket att ni delar med er sådana här fina kunskaper! Hälsa vännen i Canada och tacka! *spinner*
   TassKram Wikki

 5. Attans, Wikki, att du avslöjade det här! Våran mamma var på väg att köpa vad hon tror är Kantnepeta men som vi vet är kattmynta, för hon tycker de är så fina. Det tycker vi också, men inte av riktigt samma anledning. Nu säger hon att hon ska köpa något annat och plantera istället. Så var den sommaren förstörd 🙁 Hängande svansar……..

  1. Mjau, men jag har hört att om man bara sätter tillräckligt många myntisar = nepetor så blir katterna till sist så vana vid dem att de inte bryr sig om dem?! Stora matte ska i alla fall experimentera och köpa ett par till och se vad som händer… De är ju inte så dyra.
   NosPuss Wikki

 6. Uupps! Men den tar sig nog, det brukar vara rätt så bra fart på kattmyntan framåt försommaren :-). Skulle gissa att ”Stora matte” trots allt smilade lite när hon såg vad som hade hänt, eller… 😉

  Tasskram

  1. Mjau det verkade som att när de fått beta av det mesta, så svalnade intresset. Fast Stora matte har beslutat att inte plantera den ihop med några känsliga växter… *fniss*
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *