Vårens primörer

Nu är den härliga våren här, och det dyker upp mycket goda vårprimörer i alla former!

rebro__large15

Färsk sork fångas bäst på en solig dikeskant, undvik dock exemplar som håller till för nära stora och hårt trafikerade vägar! Avnjutes naturell och som given dryck till detta kan man ta ett småbubbligt bäckvatten!

favoritgrstuvan_ute_large

Nyss uppkommet gröngräs är en höjdardelikatess just nu, de tidigast spirande stråna vid en söderhörna kan redan vara förvuxna, så leta upp gräs som växer i en slänt med morgonsol, det brukar smaka bäst! Strån av kvickrot är särskilt kraftiga och saftiga, och brukar komma tidigt. Spill av fågelhavre som grott och fått upp till 10 cm långa blad är också gott.

rebro__large16

Som innekatt behöver man faktiskt inte förtvivla – de flesta människor med någon form av handlingsförmåga kan skickas ut i naturen med enkla redskap och gräva upp en grästuva till sin katt. Det är bara att ta med en bordskniv, med vilken man skär en djup cirkel runt tuvan, och sedan sätter man in den diagonalt i tuvan och drar upp gräset med en liten hävstångsrörelse. Kan planteras i vad som helst, håller sig ett par veckor med vattning, och finns utomhus gratis i obegränsad mängd. Alternativet är en frodig ampellilja från ICA/COOP för en tjuga!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Vårens primörer”

 1. Neko behöver mer ampelliljor!! O mer plats att husera de som måste växa till sig . . . Vevve har oxå fått smak för ampellilja nu. 🙂

  1. Mjau, här går det också åt amplisar i parti och minut. Ni människor skulle smaka!
   NosPuss Wikki

 2. Det finns verkligen en hel del mumsiga primörer ute i naturen som både springer, flyger eller fladdrar sig fram så det är såklart man inte kan hålla tassarna borta från dem.

  1. Mjau, det gör det. Fast människorna uppskattar INTE färsk huggorm, nykläckt fågelunge eller dagsgammal harpalt, samt somliga andra delikatesser…
   NosPuss Wikki

  1. Mjau, det stämmer – vi odlar katthavre hela vintern och Stora matte levererar kilovis med havre från sin gård, som jag sedan ger till mina kattvänner. =^:^=
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *