Är du också en sådan som stannar upp?!

Brukar du också vara en sådan som inte går förbi, utan hejdar dig och räcker ut den där hjälpande handen? En sådan som hjälper grodor i säkerhet över vägen, bär kassar åt rullatorsfolket, eller skjutsar hem den sjuka arbetskamraten, när ingen annan har tid? Var stolt över det – det ger en extra dimension åt livet!
__large144
Stora matte är kronisk på sådant. När hon kom till jobbet tidigt i morse, satt en trast på marken vid porten. Den borde ha flugit undan men satt alldeles stilla och blinkade. Stora matte lyfte upp den och kollade ben, vingar och stjärt, några småfjädrar lossade men i övrigt verkade fågeln oskadad, bara förvirrad. Kanske hade den flugit in i någon glasruta. Den fick bli upplyft i skydd i en formklippt stammad hagtorn och där satt den alldeles stilla. Stora matte hämtade ett saftigt mosigt päron ur en fruktkorg på kontoret någon timme senare, och gick ned till trädet. Fågeln hade piggnat till och flyttade sig upp utom räckhåll, så hon satte fast päronet i halvor i några grenklykor. Och för en stund sedan, efter ytterligare en timme, kunde hon se från fönstret hur trasten satt och mumsade päron – och nu har den flugit iväg!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Är du också en sådan som stannar upp?!”

 1. Lyckliga trast att just ”Stora matte” kom förbi vid detta tillfälle :-)! Vår matte är lite av sådan ”sort” också. Det kan handla om att försöka hitta föda åt den nyckelpiga som nyligen vaknade till liv i vårt uterum till att stanna trafiken i en rondell för att rädda en kajunge. Många fåglar av olika art har tagits om hand i vår trädgård, också av husse, men vi får sällan hjälpa till fast vi så gärna vill! Matte och husse säger att vi är lite för ivriga och hårdtassade ;-D…! En gång kom det en liten liten kaninunge på besök och då lät matte och husse en tuva klöver växa sig frodig så att den hade något att äta. Vi lärde oss då hur snabbt en liten kanin växer till sig under en sommar :-D, det var ganska spännande hi hi!

  1. Mjau det kanske är sådant vi katter behöver ha tur med ibland också; att rätt människa kommer förbi och ser oss vid rätt tillfälle?! =^:^=
   Tur att den lilla kaninen var hos er och inte på mitt Landet… Gammelkatt Semlan har nämligen lite smak för kanin- och harungar…
   NosPuss Wikki

 2. Den behövde ett mellanmål : ) Det behöver vår lillmatte nu, annars blir det gnäll och då får vi inte sova ifred : )

  TassKram från Sven och Signe

  1. Små lillmattar är fullt upp med att sköta om… Men med tiden kommer ni att fostra en underbar kattmänniska, det är jag helt säker på!
   TassKram Wikki

 3. Härligt!
  Visst är det en härlig känsla att få hjälpa dem som verkligen behöver det:)
  Kul att den flög iväg:)
  Kram Jam o Spinn

  1. Ja, känslan är härlig! Men så hade vi ju läst på din blogg hur du ger fåglar honungsvatten och tänkte att något sött saftigt skulle pigga upp den – och uppenbarligen fungerade det!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *