”Husses Hus” på Fredsgatan

Äntligen! Idag står det i en notis i Nerikes Allehanda att Landstingets förfallna hus på Fredsgatan 40 i Örebro, husses älsklingshus, har fått Byggnadsnämndens föreläggande att det ska renoveras! Så här tjusigt var huset 1903 ungefär:

freds_
Och Landstinget, som äger det riskerar att få en halv miljon kronor i böter om de inte rustar upp huset ordentligt med krav om återställande i samma stil som ovan, huset är nämligen Q-märkt, d v s kulturminnesskyddat!
126

Här kan du läsa vad NA skrev om det i augusti, och på min blogg här finns lite fler av mina egna bilder.

Husse och jag har en dröm om det här huset med sin lilla trädgård nämligen….

Tänk vilket underbart KattHem det skulle kunna bli???! Vi katter skulle inte kloa sönder det alls utan älska det 100%. Om sen kommunen kunde sponsra med material och arbetskraft, så ska jag rita en bra inredning och utegård, miljön är helt underbar och då skulle det härliga jugendhuset få nytt liv! Hela Örebro borde ställa upp och hjälpa till med detta??! Tänk vad stolta alla skulle kunna bli över ”sitt” historiska och eleganta katthem???

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “”Husses Hus” på Fredsgatan”

    1. Ja katterna skulle kunna sitta där och vinka nådigt med tassen ungefär som drottning Silvia… *fniss*
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *