Handtecken för katt

Jag har just fått lära mig att handtecknet för katt som är med lite tidigare på bloggen ser helt annorlunda ut på andra språk! Tänk vad lite man vet!

På engelska visar man ”morrhår” så här:
cat1
Om man går in på teckenspråkslexikon, väljer språk svenska och skriver in KATT i ordraden så får du upp flaggor och kan se ordet tecknas på en mängd olika språk!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Handtecken för katt”

  1. Visst är det spännande med teckenspråk. Går nog att göra sig förstådd även om det är lite olika..Tasskram

    1. Har ni tänkt på att vi katter använder ju automatiskt tassteckenspråk? Fast med hela kroppen!??!
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *