Husse och matte vilar

Nova och jag bestämde att vi behövde pigga upp husse och matte!
1
De hade haft en lång dag med att gå upp tidigt och göra sig i ordning inför husses läkarbesök, vara hos doktorn, spendera mycket på mediciner på apoteket, och ta sig hem igen… Så de var ganska trötta även om de suttit på ett konditori och unnat sig ljuvliga bakelser med mycket grädde, jag kände nog vad det doftade om mattes nos…

_660

Så nu spelar vi champagnekorks-pingis! Nja nu hade vi ingen riktig champagnekork men plastkorken från en Herrljunga Äppeldricka går precis lika bra! Oj vad vi lirar… en och annan leksaksmus flyger också omkring… matte som är genomförkyld skrattar så att hon får hosta, hoppsan?! Men de skrattar i alla fall och det är huvudsaken! Heja Nova, jag står i mål, passa korken häråt nu!!??

Så hur är det då fatt med våra människor? Jo husse har haft ryggproblem och gått med ständig smärta i flera års tid. Det är ingen läkare som direkt tagit honom på allvar utan han har fått en dosis diverse piller ”och hör av dej om du inte blir bättre”… Hans immunförsvar är kraftigt försvagat och fysiskt kan man nog säga att den forna kampsportaren blivit ett magert skrangel. *fnissar* Minsta förkylning så blir han jättesjuk – och får ännu mer värk. (Fast han är fortfarande den enda vi vet som har reflexer nog att fånga en flygande fluga i vingarna och släppa den igen – oskadad!)

_silver1

De flesta tabletter-na konstaterade husse att de bara gjorde honom ”luddig i huvudet” men inte hjälpte ett dyft mot värken. Ett tag vägde husse bara lite över 50 kg, hamnade på sjukhus och fick dropp mm. Men matte har lyckats göda honom rätt bra, så nu är han i normalvikt igen. Trots allt det här har husse lyckats hitta jobb emellanåt och jobba full tid, så det han vill är ju att få bli frisk och kunna försörja oss katter…

Dagens doktor var i alla fall lyhörd och hade idéer om rehabiliteringsträning och smärthantering, som husse ska prova nu och så får vi se hur det går! Håll tassarna för det och att mattes förkylning snart släpper!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

25 reaktioner till “Husse och matte vilar”

 1. Härligt att spinna loss lite och få skratta! Det är en bra medecin..Hoppas att det blir bättre för husse nu när doktorn har lyssnat lite mer och kanske kommit med något nytt. Vi håller tassarna för att det blir så. Nospussar och svanskramar

 2. Underbara missar som tar hand om sina människor! Hoppas husse blir bättre snart! Tack för fina kommentarer på min sida! Stor kram Agnes

  P.S. Hela familjen har fått spruta idag : ( Signe och Sven sin årliga hos vet, Signe grät hela tiden : ( Selma sin 5 månaders och vi människor svin influense vaccin. Alla mår ändå bra.

  1. Grissprutan kan ge lite ont i armen men skönt att ni har tagit den! Här hos oss har vaccinet tagit slut för 3e gången… Tumult i köerna, sägs det. Suck.
   Tack för omtanke!
   NosPussar Wikki

 3. Hoppas ni frisknar till bägge två. Husse ska inte ha en sån apparat som Vimsan har iallafall. Stå på dej husse, mot sjukvården. Tyvärr så måste man oftast vara frisk för att orka med att vara sjuk. Alla instanser och papper som ska kontaktas och alla papper hit och dit. Ni får ha en bra helg så gott det går.

  Kramizzzzzzzz

  1. Nej det verkar mer som att husse ska ha träning och aktivitet, det är bra. Jag gillar FRISKvård. *spinner*
   Tack för din omtanke!
   NosPuss Wikki

 4. Jag hoppas verkligen att di husse träffat en läkare nu som fattar och vill hjälpa istället för att stjälpa den som är sjuk och behöver hjälp. Hälsa matte och husse fråm bm öch gänget i höghuset och du wikki…en kram till din stora matte som hälsade tilol mig genom jaana. har ju kommit hem från operationben. men har mått supertaskigt.

  1. Heja heja BM hoppas du mår bättre nu och att operationen gör nytta! Ja det klart man hälsar till personer man tycker om! *spinner*
   TassKram Wikki

  1. Det har inte kollats… massor av läkare har petat ointresserat på husse, gett honom lyckopiller och sen inte brytt sig. Men gårdagens doktor kollade massor, en smärtspecialist. Som kunde konstatera ja du har verkligen ont – så nu har vi massor av idéer, råd och i alla fall stöd… Det är en början! Husse är hoppfull. NosPuss Wikki

  1. Hej kompisar jag gör bums PR för er spännande tävling och julmarknaden också! Lycka till! Hoppas ni får sälja massor!
   NosPuss Wikki

 5. Stackars din husse va jobbigt när läkarna inte tror, matte säger att i dagens samhälle så måste man var frisk för att orka vara sjuk. Vi förstår inte det där när man är sjuk så är man inte frisk eller…. Ja, ja mattar de är konstiga men din matte kanske fattar. Hoppas att din husse blir bättre, så han slipper ha så ont.

  Vi skulle ju gå i solen idag men prexis när vi kommer ut då går den rackarn i moln, typiskt. Trots allt så var det upphåll och ganska klart även om inte solen lyste med någon större kraft.

  Nu ska jag hjälpa matte att laga till kycklingfilé, bäst att hålla sig med.

  Taxkramisar.

  1. Ja det gäller att passa på i fall nån godbit trillar ned?!
   Omtänksamt av din matte jo då hon har helt rätt, man ska vara frisk för att vara sjuk. Ett tag fick husse och matte släpa med sig mattes mamma på sjukhuset för att bli trodda!?? Man kan bara sucka.
   NosPuss Wikki

 6. Stackars din husse va jobbigt när läkarna inte tror, matte säger att i dagens samhälle så måste man var frisk för att orka vara sjuk. Vi förstår inte det där när man är sjuk så är man inte frisk eller…. Ja, ja mattar de är konstiga men din matte kanske fattar. Hoppas att din husse blir bättre, så han slipper ha så ont.

  Vi skulle ju gå i solen idag men prexis när vi kommer ut då går den rackarn i moln, typiskt. Trots allt så var det upphåll och ganska klart även om inte solen lyste med någon större kraft.

  Nu ska jag hjälpa matte att laga till kycklingfilé, bäst att hålla sig med.

  Taxkramisar.

  1. Ja det gäller att passa på i fall nån godbit trillar ned?!
   Omtänksamt av din matte jo då hon har helt rätt, man ska vara frisk för att vara sjuk. Ett tag fick husse och matte släpa med sig mattes mamma på sjukhuset för att bli trodda!?? Man kan bara sucka.
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *