När öronen faller av i kylan

Jag fick ett så fint mail:
sturegustav

Fjuttens matte Camilla här!

Vill bara delge er alla bilden på vår öronlöse StureGustav (med ett ordspråk som jag älskar). StureGustav har varit ute under lång tid och förfrös öronen och hade en infektion när han kom in. Han bor i ett underbart stödhem nu och vill det sig riktigt väl…så får han kanske stanna där. Han uppfostrar just nu två småttingar som kom in utan sin mamma från kattkolonin! StureGustav uppfostrar dem med en fast men mycket kärleksfull tass!

Många hälsningar Camilla med kattgäng i norr(Boden)

Det är inte så ofta som vi på mina Örebro-breddgrader (latitude 59.30186, longitude 15.18236) råkar ut för  katter med frysskador tack och lov, men det händer. I norra Sverige däremot vet kattägarna att en kisse som är ute, när det är till exempel -16 grader, inte ska vara oskyddad ute alltför länge… Vad fin han är, StureGustav!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “När öronen faller av i kylan”

 1. Han är ju så fin:) Vad gör väl ett par öron så länge han inte har ont av dem.. Men stackars liten vad det måsta ha känts då han förfrös dem..
  Kram Jam o Spinn

 2. Hej hej!

  Åh, är jag så söt??! 🙂

  Ja, mamma hälsar att det är okej att låna bilder från min blogg så länge det är bilder hon tagit själv (det är de som inte har någon kommentar om vem fotografen är) och man talar om varifrån bilden kommer (ja, hon är lite petig, jag vet!!)
  Tass, Flipper!!

  1. Yup men det är också därför jag frågar först! Så man inte trampar någon på tassarna och den blir ledsen! ^^
   Inlägg kommer i kväll!
   TassKram Wikki

  1. Ja verkligen! Jag är så glad att jag fick bilden… en överlevare! Så här mysiga katter sprider en värme i hjärtat!
   TassKram Wikki

 3. Jodu, här kan det bli kallt, det kallaste vi haft här uppe var för ett par år sen 39,8 grader kallt och då var det säkert över 40 ute på backen. Då får vi bara springa ut och kissa, husse eller matte tar oss en och en, bara för att det ska gå fort.

  Så vi vet hur det kan bli när det är riktigt kallt, de flesta vintrar har vi ett par veckor med minus 20 – 25 grader, så jag (Illerson) har nog förfrusit mina örsnibbar för de är lite skorviga. Det går fort dels har jag för lite päls på oronbladen och dels så var jag nog tvungen att göra tvåan och då tar det lite längre tid. Jag (Hillman) har gott om päls och borde enligt matte låna ut lite till Illerson.

  Missen på bilden är i alla fall söt, trots att han saknar ett öra, det är inte hur vi ser ut utanpå som ska bedömas, utan det är på insidan med andra ord hur vi beter oss.

  Taxkramisar.

  1. Det blir att skaffa ute-täcken till tunnpälsad vovve då? Det har många av mina hundkompisar!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *