En arborist räddade Zajko!

I Rinkabyholm satt svarte katten Zajko högt upp i en björk i flera dagar och skrek hjärtskärande. Ned vågade han sig inte på egen tass.

zajko
Dessutom stod björken så illa till på en tomt att Räddningstjänsten inte nådde fram med sin stegbil. Då ryckte en skickligt trädklättrande arborist från Växjö ut och undsatte katten. På Oskarshamns Tidnings hemsida kan du se den underbara och rörande videon från Zajkos räddning!
kattenitradetl
Alla katter kan inte alltid klättra ned själva. En av alla dessa myter är att ”En katt kommer alltid ned” vilken inte är helt sann. Eller rättare sagt: Ned kommer katter – när de faller ned av utmattning. Och ofta skadar sig. En ung och oerfaren katt kan trassla in sig i en klen trädtopp så till den grad att den fastnar kvar där uppe av rädsla, på en plats som en mer erfaren katt skulle klara att klättra ned ifrån. Det är bättre att göra en katträddningsinsats än att låta en uttröttad misse trilla ned…

(Undrar om det finns trädräddningsklausul i kattförsäkringsavtalet?! Det kanske man skulle be att få med?)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “En arborist räddade Zajko!”

  1. Vad kulligt att plocka ned katten, vi hundar är inte så duktiga på att klättra i träd men det finns visst några som behärskar tekniken. Skönt att allt gick bra, så kissen kom ner välbehållen.

    Taxkramisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *