Studpants – byxor för en riktig hane

Här kommer sömnadsmönster för ett par charmiga stud-pants, med utrymme för allt som kan behövas!
pam1
Fertila pojkar kan ibland ha lite svårt med det där att kissa och markera revir på rätt ställe. Den som har en lyckligt lottad utekattskille har som regel inget problem med kiss-skvättande, för det sköter katten utomhus. Men mer än en uppfödare med innekatter suckar uppgivet när en kärlekskrank avelshane skvätter ned bästa finsoffan. Hankattslukt är en pest att bli av med!

mnster1

Avelshanebyxor – studpants – kissbyxa – piddlepants, det finns många namn på utrustningen, kan köpas från olika leverantörer men även hemtillverkas. Den enklaste varianten är att använda ett vanligt tikskydd av liten modell och sätta i en dambinda eller en halv Tena Lady-blöja som inlägg. En snäll hane godtar det – andra krånglar sig ur det och kräver annan modell.

Här hittar du beskrivning och mönster (Samma som ovan) till den rosa byxan nedan. På samma sida finns också en skiss på en modell som går upp till halsen, över ryggen. (Inget som man låter en katt gå ut i, men som fungerar inomhus.)

studpantssmall2

Byxan kan också fungera till löpande honor. Självklart ska den tas av emellanåt, så att katten kan göra lite friare toalettbestyr och rumptvätt!

En amerikansk importerad byxa hittar du att köpa hos Marinettes. Det är faktiskt den enda återförsäljare jag hittat i Sverige, det kanske finns fler. Om hur det kan vara att ha en katt med byxa berättar Miltons matte och tipsar även om Ecodor som kan ta bort hankattslukt.

Däremot är jag inte säker på att kattbyxa är en bra lösning för katter som inte sköter att gå på kattlådan som en duktig katt ska. Sånt brukar mer tyda på vantrivsel eller sjukdomsbesvär, och kräver annan åtgärd!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

11 reaktioner till “Studpants – byxor för en riktig hane”

  1. Men det fanns en bild på dem gjorda i jeanstyg också – med ryggfickor! ^^ Jag skulle ha visat den?!!
   TassKram Wikki

 1. Haha,gud så smart! Då kan man ju slippa gorma på kisse som ju ändå bara gör vad han kissar gör:) Haha, jag vill nog sy i jeanstyg till lille sopis då det är dags:=
  Kram Jam o Spinn

  1. *kattfnitter* nej du jag hoppas du slipper det genom att få honom kastrerad så snart han är mogen för det!
   TassKram Wikki

 2. Hm, verkar bökigt det där att ha en avelshanne-katt… undras varför katter håller på så men inte okastrerade hanhundar?
  Vi har varit hemma hos en kattuppfödare av cornish rex en gång, och dom hade en avels-hanne som var innekatt men inte alls höll på så. Men det kanske är vanligare att dom gör det?

  1. Nej då inte alla fertila hannar gör så. De flesta låter faktiskt bli. Men för dem som MISSlyckas med att sprinkla handoft så är det ju ett alternativ!
   TassKram Wikki

  1. Tyvärr är det så länge sedan jag skrev detta inlägg om studpants – så jag har ingen dagsaktuell information. Du kan googla på stud pants eller cat diapers är mitt bästa tips! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *