Räddade från kattgrytan

Varning för fruktansvärda kattbilder!
Den här synen mötte aktivisterna som i slutet av juni räddade 300 katter i Minhang District, Shanghai, från att skickas till den kinesiska provinsen Guangdong, skulle ha sålts till restauranger och blivit slaktade till mat – kattkött anses nämligen som en delikatess där!

trappedcatheartbreaking
Hundratals katter satt inpackade i 22 låga bambu-burar, travade på varandra, utan mat eller vatten. Det fanns också hundratals tomma burar. Ansvarig för detta var Yang Baoguo, en man som handlat med katter i mer än tio år, och som påstod att han köpt katterna från ”jägare” som fångade katter i bostadsområden nattetid.
cratesfullofcats_
Djurräddarna strömmade till efter ett larm via internet, likaså ett femtiotal ilskna kattägare och det blev bråk med Yang. Man kallade på polisen och handelsansvariga, men katthandlaren förhördes bara och släpptes därefter. ”There is no law in China saying cats cannot be eaten,” förklarade polisen Ma Yong. ”Cats are not a protected animal.” Det finns inget förbud i Kina mot att sälja katter som föda eller att äta dem, och heller inga djurskyddslagar.
captphoto
Katter faller dessutom utanför lagstiftningen eftersom ingen registrering av kattägande sker:  I Shanghai måste man ha licens för att ha hund, men inte katt. Det är svårt att bevisa vem katterna tillhör eller att de stulits.
trappedpetwithcollar
Detta trots att flera av katterna hade halsband! Aktivisterna kastade sig över burarna och bröt upp dem med hammare och de verktyg de hittade och räddade katterna. Lai Xiaoyu var med och berättade för AFP att de flesta katter kunde återförenas med sina ägare. Några togs om hand av sina räddare och några släpptes i ett skyddat område, där de kommer att matas.
deadcatincrate
Det ruskiga var att katterna misshandlats, man hittade tre katter med brutna ben och flera döda katter. I vissa burar satt så många som 20 katter.
releasingsometrappedcats
För en katt får handlaren 50 yuan (Ungefär 7 USdollar) och av detta tillverkas en soppa som heter ”Tiger versus dragon” – som innehåller orm och katt!

I augusti förra året gjordes en liknande aktion mot en katthandlare, som hade en last med 1500 katter. Då det inte gick att bevisa att katterna var stulna låt polisen handlaren frakta iväg katterna! *heta tårar*

Den här synen är också vanlig på en kinesisk marknad:

meatcats

Katter, likväl som höns och andra smådjur, säljs från trånga burar.
Runtom i världen finns mycket kvar att göra för oss djur-räddare!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Räddade från kattgrytan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *