Käraste vänner – dina nya vänner?

https://youtu.be/nMzmnO6hsYE
Gråis och Ludda är skyggisar som blivit ett kärlekspar på Stockholms Katthem. Här är berättelsen om dem, så här långt:

gris

GRÅIS är en urgullig kille i gråtabby som levt hemlös (utefödd?) på Tranholmen tillsammans med många andra katter. Han är född ca 2004 och från början en rädd och lite fräsig kisse. Han är dock en snäll kille och idag går det oftast alldeles utmärkt att klappa honom om man är mjuk och lugn, men han är inte 100% bekväm med människor än.

ludda1

LUDDA är en fantastiskt söt, semilånghårig svart tjej med en mycket intensiv blick. Hon infångades år 2005 i ett garage i stan och visade sig vara dräktig. I mitten av maj födde hon tre ungar i sitt akuthem. Ludda är av den skyggare sorten – om hon är på golvet och man sträcker sig efter henne så piper hon iväg, men om hon ligger på en trygg plats går det oftast bra att klappa hennes mjuka päls.

Att hon haft sån otrolig otur med sina nya hem hjälper heller inte till att få henne att hitta en trygghet i tillvaron… Ludda fick ett eget hem i början av februari 2006, men kom tyvärr tillbaka i slutet av mars 2007 då hon och hemmets befintliga katt inte trivdes ihop. Med ägaren var Ludda lite avvaktande, men gosig när hon kände sig trygg. I mitten av juni 2007 fick hon än en gång ett hem, men lämnades tillbaka i slutet av maj 2008 p.g.a. graviditet och allergi. Dessutom lät det inte som om de alls jobbat med att försöka vinna hennes förtroende… Ludda fick än en gång ett hem i slutet av januari 2009, men returnerades knappt 1 månad senare då hon ibland bajsade utanför lådan.

Ludda behöver en snäll kattkompis och eftersom hon trivs bra i Gråis sällskap (och vice versa), så säljs de tillsammans. Då Ludda nu blivit sviken hela 3 gånger av sina människor kan det ta ett tag innan hon släpper nästa person in på livet, så den som vill ge henne en chans måste vara införstådd med det och ge henne massor av kärlek och tid, samt förstå vilken stor omställning det är för en lite skyggare katt att flytta till ett nytt hem.

Finns det någon som vill ge Ludda och Gråis ett gemensamt för-alltid-hem? Mer info finns på www.katthemmet.nu/ – och njut av videon ovan en gång till!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Käraste vänner – dina nya vänner?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *