Katter i värmen

Glöm inte att din innekatt kan behöva hjälp att klara värmen! Själv kan du gå ut och svalka dej med ett bad men din katt kan behöva lite support också…

De flesta katter söker naturligt upp den plats i huset/lägenheten som passar dem bäst – den svalaste sommartid och den varmaste vintertid. Ett svalt stengolv, ett badkar, en fönsterbänk med en springa öppet fönster, där får du stå ut med att din katt slår sig ned.

x12

Hjälp katten med lite extra svalka med en liten fläkt, om du kan. Den här modellen finns på Clas Ohlson för bara 99 kr och den väsnas inte alls mycket utan fläktar milt på både 2- och 4-benta!

catitfontan

Glöm sedan inte vattenskålen – byt till friskt vatten OFTA! Gärna flera gånger per dag och gärna många vattenställen. Se till att det är rent omkring vattenplatsen också – vi katter älskar att ha det rent och fräscht! Jag kan också rekommendera en vattenautomat som ger lite droppande/rinnande vatten – det är så mycket godare…

Om du vill bjuda din katt på glass, så tänk på att vissa katters mage inte mår så värst bra av det – mjölk och socker är en kombination som katter över huvud taget inte behöver. Lägg lite kall rå kycklingvinge från kylskåpet på ett fat istället – det är glass för en katt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Katter i värmen”

 1. Jaa,de e VIKTIGT!
  Här tassar de i kallt vatten & får rent kattl Dricksvatten flera ggr om dagen 🙂

 2. Hej
  Jag har 5 fläktar i gång i huset till hundarna och de älskar att ligga framför dem och sova. Jag skulle själv ligga där om jag hade tid:)
  Ha det gott i värmen/maria

  1. Jag skulle också behöva fler fläktar. Matte tappar upp kallvatten i badkaret och så doppar vi tassarna – det är skönt!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *