Katten som släckte Norra Vånga

…hade änglavakt.

Lampor slocknade, väckarklockor blinkade 00:00, och elektriska apparater tystnade. Norra Vånga utanför Skara var utan ström. Orsak?  En liten katt som klättrat upp i en stolpe och inte vågade ta sig ner igen. Under katten gick en 10 000-voltsledning. Till slut tog ägaren kontakt med Kvänum Energi. Elbolaget stängde av strömmen för abonnenterna i Norra Vånga-området i en kvart, medan en arbetsledare klättrade upp och räddade katten.

– Om katten kommit åt ledningen hade det inte blivit något kvar att rädda, säger Torbjörn Karlsson, Kvänum Energi till Skaraborgs läns Tidning. Så samhället fick bli strömlöst en kvart medan katten plockades ner.

trottkatt
Katten uppges ha klarat sig välbehållen ur dramat. Den slet sig för övrigt direkt och försvann i fullt fart… Antagligen var den full-laddad! (Det är bättre att klättra i träd!???)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Katten som släckte Norra Vånga”

  1. Galna kattkollega! *hytter med tassen* Så hör det till god jam att tacka för hjälpen också. Det måste ha varit en sån där överklasskatt. *fnyser* Tur att den klarade sig i vilket fall.
    Tassen!

  2. Där kan man snacka om änglavakt! Själva trodde vi hela tiden att det gick en elledning genom vår trädgård som man var tvungen att akta sej för… men häromdagen, mitt i planterings-arbetet, så upptäckte jag att det bara är en lös sladd som inte leder nån vart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *