Perser och exotic är INTE samma kattras – och jag är inte någondera!

Mer än en ”okattig” människa har sagt att jag är en perser eller en exotic, ja jag har även fått gälla för att eventuellt vara hund… men det senare kanske mest för att jag går med mina människor i koppel!

_545
Nu råkar det vara så att min långa päls är en skogkattsgen, och vad för gener som format mitt lilla ansikte i övrigt, det känner bara min kattmamma till. Men börjar man titta på de två raserna perser och exotic, så passar nog ingen av dem in…
blackdottie1

Perserkatten är förvisso en långhårskatt (men jag är semilånghårig d v s inte riktigt lika långhårig) med trubbig nos, men med ett helt annat ansikts- och kroppsformat än mig. Här är några perserbilder…

Perserkatterna ska ha en kompakt kropp, korta stadiga ben och en kort yvig svans. Huvudet ska vara runt och kraftigt med små, vältofsade öron som sitter brett i sär.

barracpalinkasasoundofmusic Men den här perserkissen och jag har likadant fluff i öronen!

Ögonen ska vara stora och runda. Det mest utmärkande draget hos persern är pälsen som är mycket lång och silkig, med en yvig krage.

En exotic katt är ungefär som en perser, men korthårig:ex_svv
…som ni märker så är jag ”antagligen väldigt mycket”, och må min nos vara kort – men den är inte något litet ”tryne”. Fast nu har ju exotic och perser väldigt söta ”trynen”!!!!

Men var och en får vara på sitt sätt, eller hur?!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Perser och exotic är INTE samma kattras – och jag är inte någondera!”

  1. Ja men så klart: Ni har ju prickat in precis vad det är vi är! Genier!
   Vi tillhör den exklusiva rasen ”Lité Avvarjé” !!!
   *svansdans*
   NosPussar Wikki

 1. Jaså Wiki har blivit tagen för hund? Här har det varit tvärtom… När jag åkte t-bana med Logan och Bisse för flera år sen, när Bisse bara var en valp, så kom en mamma med sin lilla typ treåring in. Barnet pekar på hundarna och säger ”En pappa och hans lilla barn!”. Mamman svarade att det knappast kan vara pappa och barn, eftersom det är två olika raser… men barnet envisades och fortsatte ”Jo det är en pappa och hans lilla barn, men barnet är en VOVVE och pappan är en KISSEKATT!”. *ASG*

  1. Barn har den mest underbara uppfattning om självklara saker! *spinn-fniss*
   Det klart att en katt kan vara pappa/mamma till en hund och vice versa….
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *