Katter som apporterar

Jag bär ofta omkring på mina vippor. Nova bär omkring på allt möjligt från paprikabitar, purjolöksblad, husses strumpor, till vart vet vi inte, för allt hon bär iväg med bara försvinner!

Vi katter är faktiskt lika bra som hundar på att apportera och hämta saker:

apport_nynashamnsposten

En del katter kommer på det här med apporterandet själva, men så här (Kopierat från Royal Canins hemsida) kan du prova att träna din katt att apportera:

De flesta katter behöver lite uppmuntran än bara kärlek eller leken i sig, så var beredd att ha lite av favoritgodiset i beredskap när du tränar.

Det första steget är att använda en leksak som du vet att din katt tycker om att leka med. En leksaksråtta, eller en mjuk boll är lämpliga leksaker som katten lätt kan plocka upp och bära tillbaka till dig.

Rulla ev. leksaken i lite kattmynta och visa den för din katt. Se till att katten är intresserad av leksaken och vill ha den. När du har kattens uppmärksamhet, kasta leksaken en liten bit bort.

När katten springer för att fånga leksaken, följ efter och ta leksaken så fort den fångats. Beröm katten och säg till den att den är duktig! Gå nu tillbaka till det ställe där du stod förut och se till att din katt följer efter dig. Sök kattens uppmärksamhet igen, kasta leksaken och upprepa belöningsproceduren.

Du kan försöka ge katten ett kommando när du kastar leksaken och även kanske ge lite utav favoritgodiset när katten fångar leksaken. Om du är ihärdig och håller träningspassen korta och lekfulla, kommer du med tiden få din katt att komma tillbaka med leksaken till dig

Men vänta nu, stopp, Nova – SPOTTA UT GRANNENS SCHÄFER!!!! catbitesback

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Katter som apporterar”

  1. Jag kunde apportera utan träning, är visst något som abessinier har lätt för har matte läst och det har jag i mig. Jag hämtar mest leksaker, en gång tog jag en leksak som låg ute och gick in till grannen med den, haha.
    Matte har bilder på när jag apporterar med leksaken som vi kallar ”bananen”, kolla gärna där så får du se.
    Tass/puma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *