Krister gör inte många knop på vintern

kris

…så jag skulle nog kunna tänka mig Kristers jobb! Krister är anställd på Rökärrs Gård utanför Vingåker hos Eva och Sven Carlsson. I jobbet ingår patrullering av lagården, maskinhallen och lagårdsbacken. Till löneförmånerna hör fri spenvarm mjölk, kattmat och möss, mingel med kor och kalvar samt lagårdens besökare. Krister jobbar nämligen som lagårdskatt!

krist

Katten Krister har respekt med sig i lagården. Har han lagt sig att sova i höet i kalvboxen, så ligger han där.

kr

Allt höet runtom kan vara uppätet… Och husse Sven får vackert göra ett avbrott när han är halvvägs i mjölkningen, för då går Krister till baren och beställer ett fat nymjölkad gräddig mjölk, alldeles ljummen. Sedan klättrar han upp på foderrälsen och håller koll på verksamheten från ovan, ”helikopterperspektiv” a la katt. Krister har alltid koll på läget.

Jag skulle nog vilja prova att vara lagårdkatt någon gång!

TassKram Wikki

(Vill du läsa hela reportaget om Krister i KatrineholmsKurirens bilaga finns det här: flashbilaga.kkuriren.se/. Fotograf: Roger Culmsee.)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *