Rapport från en kattmatskål

_465

Inspirerad av Anna, som skriver bloggen ”Vägen från 137 kg”, skulle jag ju vilja lägga upp ett blogginlägg med jätteläckra foton på smalmat för katter.

_466

Men dröm,va! sa jag och ryckte mig i pälskanten. Hur lätt tar man vackra foton (som Anna då) på KATTMAT!!??? Burkfoder som ser ut som en gråbrun sörja och torrfoder som inte precis betingar skönhetspris?

Ärligt talat så är ju kattmaten snyggast i förpackningen! Som här i vår coola tunna?

Lyckligvis fångar vi katter matens skönhet med nosen, d v s doften, inte med blicken, hur den ser ut. Räkorna kan få ha den läckraste kulör, men tilltalar de inte våra nosar blir de nedgrävda under badrumsmattan!

_467

Och matplatsen då? Jo den kanske inte behöver vara i kitschigaste Hemma-Hos-stuk, men ett tips kan vi ändå lämna, som matte snappat upp på katthemmet: Lyft upp kisses matskålar från golvet!

Står matskålarna på golvet kommer det hela tiden fullt med osmakligt damm och smuts virvlande ned i dem när någon går förbi. Skulle du själv vilja ha maten stå på golvet hela dagen och sedan sila dammtussar mellan tänderna när du ska äta? (Eller i synnerhet dricka ur vattenskålen?)

Så här ser det t ex ut på katthemmet:

_470

(Ursäkta mörk bild!), och det fungerar bra. Annars är en uppochnedvänd låda på ett par decimeter fullt tillräckligt för att minimera smutsen som kan hamna i mat eller vatten!

Hemma har matte flyttat upp matfaten på köksbänken och det gillar vi! Med en fodertunna som mellanlandningsplats kan Nova och jag raskt nå det eftertraktade matfatet när husse eller matte behagar servera något gott!

_471

Men nu är jag mätt! Tack för maten!

TassKram Wikki

PS. Återkommer med reportage om GI-kattmat eller liknande! Ska konsultera en expert, en FinSmakare!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Rapport från en kattmatskål”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *