Dusty räddad till nytt hem

dusty1 Dusty hukar…

Den 15/2 lade Dustys husse Kenny ut två filmer på YouTube där han misshandlar den grå katten genom att kasta den i väggen i ett badrum, och sedan slå den upprepade gånger med knytnävarna. Hans bror filmade kattmisshandeln. En nyhetsstation råkade se filmerna och de stoppades på YouTube, samtidigt som man såg till att polisen knackade på hos familjen Glenn.

Hemma hos Kenny hittades ytterligare en film där Kenny misshandlar familjens andra katt, svartvita Patches. Båda katterna togs snabbt om hand av myndigheterna och kommer att flyttas till nya hem. halpdusty

På en website lägger nu kattälskare världen runt ut sina fördömanden.

tnglenn

Man till och med föreslår, eftersom Kenny troligen är för ung för att bli straffad, att man ska hämnas på honom genom att skada pappans företag till exempel.

Det känns inte som något positivt sätt att skipa rättvisa dock, tycker jag… Tänk om Kennyhatarna kunde lägga den energin på att hjälpa katter i sin närhet istället? Jag tror Dusty och Patches, och andra plågade katter vinner mer rättvisa om den rättvisan skipas utan att fler bär sig nästan lika illa åt, så som Kenny gjorde…

Förvisso ska man reagera på sådana här sker och ta avstånd, liksom man ska hjälpa offren för våldet. Jag lider med Dusty och Patches, för jag vet hur ont våld gör. Men lyssna på mig: Rättvisa smakar bättre än hämnd! För hämnd skapar bara mer hat.

TassKram Wikki

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Dusty räddad till nytt hem”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *